Dinçer: Keşke üniversite kendi soruştursaydı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Dinçer: Keşke üniversite kendi soruştursaydı
Dinçer: Keşke üniversite kendi soruştursaydı
GİRİŞ 25.12.2012 11:28 GÜNCELLEME 25.12.2012 11:28

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Otelcilik ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı Eğitim Projesi kapanış töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

'ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasını' değerlendiren Dinçer, ODTÜ'deki hadiselerin sadece öğrenci hadisesi olarak görülmesinin eksiklik olduğuna işaret ederek, "Dolayısıyla orada olup bitenlerin aslında demokratik bir tepki göstermenin çok dışına taştığını da hemen tespit etmek lazım. Orada olup biten hadiseler gazetelerden siz de gördünüz, gösteriyi yapan arkadaşlarının ortaya koyduğu tavır ve davranışlar doğrusu demokratik bir tavır değil. O açıdan bakıldığında aslında gönlümüz isterdi ki üniversite yönetiminin kendi dirayetini ve inisiyatifini ortaya koysun. Gerekli güvenlik tedbirlerini alsın ve orada çok önemli bir faaliyet yapılırken herhangi bir tatsızlık ve huzursuzluk olmadan problemler çözülsün" dedi.

Üniversite yönetiminin o konuda inisiyatifini kullanmadığını ve bir dirayet gösteremediğini belirten Dinçer, bu hadiselerin olup bitemeyeceğini bir yönetimin tahmin edemeyebileceğini söyledi. Dinçer, "Olaylar olup bittikten sonra kendisi gereğini yapsın, özerk bir yönetim anlayışı içinde kendi soruşturmalarını kendisi yapabilsin. O açıdan bakıldığında keşke üniversite bunları kendisi soruştursaydı. YÖK'e gerek kalmasaydı diye düşünüyorum ben. Ama YÖK'ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir içerisinde olmasını ben doğrusu olumlu buluyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?