Şanlıurfa Aralık ayında baharı yaşıyor!

Yurdun büyük bölümünde kış mevsimi etkisini sürdürürken sıcaklığın 14 derece olarak ölçüldüğü Şanlıurfa'da adeta bahardan kalma bir gün yaşanıyor.

Şanlıurfa Aralık ayında baharı yaşıyor!
Şanlıurfa Aralık ayında baharı yaşıyor!
GİRİŞ 27.12.2012 14:58 GÜNCELLEME 27.12.2012 14:58

Şanlıurfa'da kimi vatandaşlar kış ortasında etkisini gösteren sıcak hava nedeniyle park ve bahçelerde, bazıları ise tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki yeşil alanlarda vakit geçiriyor.

Yerleşkedeki çay bahçelerinin yanı sıra Halilürrahman ve Aynzeliha gölleri çevresinde de yoğunluk yaşanıyor. Sıcak hava nedeniyle söz konusu alanları dolduran vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkarıyor.

-''Mevsim normallerinin üzerinde''

Meteoroloji İl Müdürü Yunus Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da son birkaç gündür açık ve az bulutlu havanın etkili olduğunu söyledi.

Kentteki sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

''İlimizde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde gündüz sıcaklığı, 2-4 derece civarında da gece sıcaklığı hissediliyor. Örnek verirsek, bugün uzun yıllar ortalaması 9.6 derece ama sıcaklık 14 derece. Yarın için uzun yıllar ortalaması 10 derece ama bizim beklentimiz 13 derece civarında. Sonraki günlerde de bu değerlerin biraz altında olacağı tahmin ediliyor. İlimizde 'bahar havası' diyebileceğimiz bir havayı yaşıyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri