Sevan Nişanyan bu kez hadisle tahrik etti

Taraf gazetesi eski yazarı Ermeni Sevan Nişanyan, İslâm dini üzerinden tahriklerini devam ettiriyor. Nişanyan, bu kez de "Allahsızlık" hezeyanında bulunarak provokasyonunu sürdürdü.

Sevan Nişanyan bu kez hadisle tahrik etti
Sevan Nişanyan bu kez hadisle tahrik etti
GİRİŞ 31.12.2012 08:49 GÜNCELLEME 31.12.2012 09:12
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Fahrettin Dede'nin haberi

Geçtiğimiz Ekim ayında Peygamberimiz Hazreti Muhammed'e (sav) yönelik hakaretleri halen hafızalarda duran Sevan Nişanyan, provokasyonlarına devam ediyor.

Amerika başta olmak üzere pek çok dünya ülkesinde gösterime giren 'Innocence of Muslims' filmi sonrasında yaptığı yorumunda Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav) için "Bundan yüzlerce yıl önce Allah'la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir" diyen Taraf gazetesi eski yazarı Sevan Nişanyan, bu kez de "Allahsızlık" hezeyanında bulunarak provokasyonunu sürdürdü.

HADİS'İ ÇARPIK ZİHNİYETİNE ALET ETTİ

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sav), "Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar" şeklindeki hadisini tahrif ederek hedef alan Nişanyan, kutsal değerlerimize Facebook adresi üzerinden saldırdı.

Nişanyan, Hazreti Peygamber'in (sav) bu sözlerinin başına 'yanlış' ibaresi koyduktan sonra 'doğru' ibaresini koyarak bu sözün muharref halini yazdı: "Her doğan allahsız doğar, onu anası, babası ve nüfus memuru Müslüman, Hıristiyan veya Yahudi yapar."

Nişanyan'ın bu sözün altına "Hz. Sevan" diye yazması da dikkat çekti. Nişanyan'ın bu hezeyanlarına pek çok Facebook kullanıcısı da tepki gösterdi.

Nişanyan ahlâksızlığına tepki gösteren kullanıcılardan Bilgin Erdoğan, "Bir şeyden her şey yapan ve her şeyi bir şey yapan her şeyin yaratıcısı olan O Tek Şey'den başka kim olabilir?" derken, Nesrin Demir de "Çok zavallısınız, sizin gibilerle uğraşmak inan boş, zaman kaybı" ifadeleriyle Nişanyan'a şamar niteliğinde cevap verdi.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 43
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah, sayısız şükürler olsun,sonsuz hamd-ü senalar o ALLAH'a (c.c) olsun ki;. bizi insan olarak yarattı, akıl ve iman verdi.vermediklerinden birini görünce, halimize şükretmek geldi içimden
    Cevapla
  • Kenan 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH da o kâfirlerin düşmanıdır. rahman ve rahim olan ALLAH` ne güzel aciklamis bu ve bunun gibi olanlarin halini inanmasalarda inanmasinlar yakinda görürler (her kim ALLAH'a, ALLAH'ın meleklerine, peygamberlerine, cebrail ile mîkâil'e düşman olursa, iyi bilsin ki, ALLAH da o kâfirlerin düşmanıdır.) (şanım hakkı için sana çok açık âyetler; parlak mucizeler indirdik. öyle ki, iman sahasından uzaklaşmış fasıklardan başkası onları inkâr etmez. )
    Cevapla
  • hanif koray 11 yıl önce Şikayet Et
    her çocuk fıtrat üzere doğar... natura üzere. yahudi ve hıristiyanlar insanın yaratılışını pis, çirkin, kötü, günah ile dolu bir yaradılış olarak anlarlar. onlara göre ilk insan günahkardır, insanın fıtratı günah iledir, yaradılışı budur, tabiatı, naturası çirkindir. o yüzden insanın naturası üzere kalmayı kötü görürler ve bir kurtarıcı, keffaretçi arayışı içinde olurlar. yahudilere göre kurtulmak için doğuştan yahudi anne babaya ihtiyaç var, ırkçı bir saçmalık... hıristiyanlara göre, kurtuluşu insan kendisi -ameli-aklı-iradesi-fıtratı-naturası sağlayamaz. tanrının insanın günahına keffaeret olarak kendisini azab ile ölüme terkettiği haç teolojisine inanmakla kurtuluş olur... hırisityan kökenli nişanyan o yüzden naturayı olumlu algılayamıyor. insanın özünde iyi olduğunu kavrayamıyor. insanın iyi olmasına tahammül edemiyor.
    Cevapla
  • Gültekin Gedikli 11 yıl önce Şikayet Et
    zavalli ınsan. görüyormusunuz insan sapitmak icin bile ALLAHìn peygamberinin sözlerine ihtiyac duyuyor.ınsan ALLAH olmadan bile sapitamiyor,neden mi cünkü varligi ALLAHa bagli
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimseyi bir şey yapamaz.... müslüman olmayıp da islam'a karşı olanlar, genelde hadisleri kullanarak islam'ı eleştirirler. çünkü peygamberimizin vefatından 230 sene sonra yazılan ve peygamberimize ait olduğu söylenen bu sözler bir çok çelişkilerle dolu. üstelik geleneksel ulema bunlardan yola çıkarak inşa etti bütün fıkıhı. müslüman olmayanların en büyük ekmek kapısı da bu uygulamalar oldu. herkesin yanıldığı nokta şu: çocuk bir bireydir. aklı başına geldi zaman (akil olduğu zaman) kendi tercihini kendi yapar. ailenin ve toplumun etkisi sanıldığının aksine sınırlıdır. sınırsız olsaydı, hz. adem ya da hz. nuh çocuklarını müslüman yapardı. hz. ibrahim'in babası da onu putperest yapardı. insanlar islam fıtratı üzerine doğarlar. sadece çocuklar değil kainat islam fıtratı üzerine yaratılmıştır. insanların onlardan farkı, tercih hakkının olmasıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi