Hrıstiyanlar Balat'ta denizden haç çıkarttı

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

Hrıstiyanlar Balat'ta denizden haç çıkarttı
Hrıstiyanlar Balat'ta denizden haç çıkarttı
GİRİŞ 06.01.2013 15:01 GÜNCELLEME 06.01.2013 15:01

Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, Patrikhane'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayinde mum yakarak, dua etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ve 4 saat süren ayinde ilahiler okundu. ''Ayazma'' adı verilen okunmuş suyun dağıtıldığı ayinin ardından, cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi'ne doğru yürüdü.

Burada Bartholomeos'un denize attığı haçı çıkarmak için 23 kişi denize atladı. Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunanistan'ın Dedeağaç kentinden ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen 22 yaşındaki Lukas Kokinis oldu.

-Bartholomeos'tan altın kolye-

Eline aldığı haçı öpen Kokinis, daha sonra haçı denize atlayan arkadaşlarına verdi. Bartholomeos, haçı kendisine getiren Kokinis'e ucunda haç bulunan altın kolye hediye ederek, tebrik etti.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kokinis, Yunanistan'da çiftçilikle uğraştığını belirterek, İstanbul'a gelirken denizden haçı çıkarmayı hayal ettiğini, bunu başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kokinis, barış, kardeşlik ve sevgi mesajları vererek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler