Piyango talihlisi ikramiyesini aldı ama...

Yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiye kazanan Mersinli özel güvenlik görevlisinin bileti Mersin'den aldığını söylemesi kafaları karıştırırken, Milli Piyango bayisi bileti kendisinin sattığını belirterek, "Talihli çok büyük para çıktığı için şaşırıp söylemiş olabilir, çünkü o biletin bütün serisi bende, her gün teselli ikramiyesi veriyorum" dedi.

GİRİŞ 09.01.2013 11:11 GÜNCELLEME 09.01.2013 12:01

31 Aralık 2012 yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği "6718374" numaralı çeyrek bileti satın alan Mersinli özel güvenlik görevlisi Şahin Özdemir 11 milyon 250 bin lirayı avukatı aracılığıyla çekti ancak bileti kimin sattığı tartışması bir türlü bitmedi.

Bileti Milli Piyango İdaresi'nden satın alan seyyar bayii Yusuf Ertürk'ün önce "Bileti ben sattım" diyerek beyan vermesi ardından bileti Sibel Mavruk isimli bir bayiye takas ettiğinin ortaya çıkmasının ardından talihli Özdemir'in "Bileti ben Mersin'den aldım" demesi kafaları iyice karıştırdı.

"BİLETİN BÜTÜN SERİSİ BENDE HERGÜN TESELLİ İKRAMİYESİ VERİYORUM"

Büyük ikramiyeyi sattığından emin olan Sibel Mavruk, bayisinin her tarafına "büyük ikramiye buradan satıldı" diye reklam yapmaya başladı. Ancak kafalar hala karışık. Bunun üzerine açıklama yapma gereği duyan Mavruk, bileti kendisinin sattığını, bunun Milli Piyango İdaresi tarafından da onaylandığını belirterek, "Bu biletlerin bütün serisi bende. Çünkü benim iş yerim her gün 11 bin lira teselli ikramiyesi çıkanlarla doluyor. Bu insan önce tepki gösterip sonra şükrediyorlar. Bu seri çok şanslı bir seri amorti de hep bu seriye vurdu. Ben insanlara ikramiye çıkınca sevinip çok mutlu oluyorum. Ancak talihli neden bileti Mersin'den aldığını söyledi bilmiyorum. Kazandığı para çok olduğu için belki konuşurken şaşırmış olabilir. Ancak bileti benim sattığım kesin" dedi.

Mavruk, özel çekiliş yapılmadan önce Mersin'den gelen bir kişinin çok fazla bilet aldığını belki talihlinin bileti ondan almış olabileceğini ifade ederek, "Ancak o kişi de satmak için almamıştı, belki o şahıs Özdemir'in patronu olabilir. O da Özdemir'e bir bilet vermiş olabilir. Orasını tam bilmiyorum ama bileti benim sattığım kesin" diye konuştu.

Mavruk, büyük ikramiye biletinin kendisinin satmasının ardından hem bilet satışlarında hem de şans oyunlarında bir artış olduğunu anlatarak, "İstanbul'un Nimet Ablası varsa artık Adana'nın da Sibel Ablası oldu. Biz gerçekten bu yıl şahs dağıtıyoruz. Buraya gelen boş gitmiyor" dedi.

Adana Milli Piyango Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş ise bileti Milli Piyango İdaresi'nden Yusuf Ertürk isimli seyyar bir bayinin aldığını, ancak bir süre sonra Sibel Mavruk ile takas yaptığını vurgulayarak, "Takas sırasında büyük ikramiye çıkan bilet Sibel Hanım'a geçmiştir. Dolayısıyla bileti Sibel Hanım satmıştır. Bu kesindir kimsenin kafa karıştırmasına gerek yok. Talihlinin bileti Mersin'den aldığını söylemesine bir anlam veremiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz