"ABD askerleri Kur'an'ı parçaladı" iddiası

ABD askerleri, işledikleri insanlık suçlarının yanı sıra İslâm'a, Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanlara karşı besledikleri düşmanlığı gizleyemiyor. Son olarak Adana'daki İncirlik Üssü'ndeki şok iddiaları da ABD'nin İslâm'a karşı beslediği nefreti kanıtlar nitelikte.

"ABD askerleri Kur'an'ı parçaladı" iddiası
"ABD askerleri Kur'an'ı parçaladı" iddiası
GİRİŞ 10.01.2013 07:19 GÜNCELLEME 10.01.2013 17:30
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Adana'daki İncirlik Üssü'nde yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki camiye girip, ahşap minbere zarar verdikleri, camları kırdıkları ve Kuran'ı Kerim'leri parçaladıkları iddiası ortaya atıldı.

Adana'daki bu iddialar üzerine, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan tepki gösterdi. 10 sivil toplum örgütü adına ortak yazılı açıklama yaptığını belirten Recep Çalışkan olayı kınayıp, "Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz" dedi.

"KUR'AN-I KERİM PARÇALADILAR" İDDİASI

Adana'da günlük yayın yapan yerel Çukurova Merhaba gazetesinde bugün yeralan haberde İncirlik Üssü'nde 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli askerlerin ibadet ettiği camiye, geçen yılbaşı gecesi alkol alan 39'uncu Wing Komutanlığı'nda görevli ABD'li askerlerin girdiği, burada ahşap minberi yıkıp, camları kırdıkları, Kur'an-ı Kerim'leri yırtıp, parçaladıkları öne sürüldü. Haberde olayla ilgili iki Türk subayın inceleme yaptığı, ancak konunun örtbas edilmeye çalışıldığı, caminin de tadilat yapıldığı gerekçesiyle kapatıldığı öne sürüldü.

Adana Valisi o olayla ilgili konuştu

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ''10. Tanker Üs Komutanlığı'nda ABD askerleri tarafından yılbaşı gecesi bir caminin tahrip edildiği'' yönündeki iddialarla ilgili olarak, ''İlgili komutanla görüştük gerekli açıklamaların yapılmasının yararlı olacağını, kamuoyunun bilgilenmesinin faydalı olacağını ifade ettik'' dedi.

Vali Coş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyetini (ÇGC) ziyaret etti. Coş, burada yaptığı açıklamada, gazetecilerin önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini belirterek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Toplumda bir farkındalık yaratmak için bu tür günlerin kutlandığını belirten Coş, verilen hizmetlerin amacına ulaşıp ulaşmadığından, en ücra köşedeki vatandaşın bu hizmetlerden arzu edilen şekilde istifade edip edemediğinden basın sayesinde haberdar olunduğunu söyledi.

-10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki iddialar-

Vali Coş, ''İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda yılbaşı gecesi ABD'li askerlerin üssün içindeki camiye girip, ahşap minberi parçaladıkları, camları kırdıkları ve Kur'an-ı Kerim'leri parçaladıkları'' iddiaları ile ilgili soru üzerine, Adana Valiliği'nin de kamuoyunun bilgilendirilmesinden yana olduğunu söyledi.

Kendilerine gelen bir bilginin henüz olmadığını belirten Coş, ''İlgili komutanla görüştük gerekli açıklamaların yapılmasının yararlı olacağını, kamuoyunun bilgilenmesinin faydalı olacağını ifade ettik. O da gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Bekliyoruz'' dedi.

Coş, kendisinin soruşturma için talimat verip vermediğiyle ilgili soru üzerine, ''Konu adli bir olay olduğu için savcıların yetkisinde ama konuya askeri savcılar mı bakacak, yoksa cumhuriyet savcıları mı bakacak, olayın oluş şekli değerlendirildikten sonra boyutları araştırıldıktan sonra tahmin ediyorum bütün iddialar açıklığa kavuşacaktır. Türkiye şeffaf bir toplumdur, bu olayın da en iyi şekilde bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacağını ümit ediyoruz'' diye konuştu.

-''Diyanet İşlerine bağlı olmayan bir ibadethane var''-

''10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki caminin imamının asker olduğu'' yönündeki bir soruyu da cevaplayan Coş, şöyle devam etti:

''Orada sadece Türk vatandaşları değil, ABD askerlerinin arasında Müslüman olanlar da var. Ortak bir kullanım söz konusu. Oradaki mescit şeklindedir, camiler kütüğüne kayıtlı bir cami yoktur. Mescit şeklinde hizmet eden, Diyanet İşlerine bağlı olmayan bir ibadethane var. Oradaki imamlık görevini oradaki bir kişinin yaptığı ifade ediliyor.

İmamlıkta sivillik, askerlik diye bir şey yok. İmamlık diye bir meslek de yok aslında. İslamiyet'in kökenine indiğimizde ehil olan, yürütebilecek, yapabilecek kimse imamlık mevkine geçer ve namazı kıldırır. O konudaki çalışmalar, araştırmalar askeri makamlar tarafından yapıldığında hepimiz ne olup bittiğini ayrıntılı şekilde, doğru şekilde öğrenme imkanına kavuşacağız. Bu vesileyle caminin statüsü değişir mi değişmez mi o da incelenebilir. Bütün boyutlarıyla bu iddialar araştırılacak. Benzer iddiaların oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını değerlendiriyoruz.''

STK'LARDAN KINAMA

İddialarla ilgili Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 10 sivil toplum örgütü adına yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

Konuyla ilgili Türk ve ABD'li yetkililerin kamuoyunu aydınlatacak açıklama beklediklerini dile getiren Recep Çalışkan, şöyle dedi:

"Haddini bilmez Amerikalı askerleri bu çirkin saldırıları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim, camilerimizin minberleri, camı, çerçevesi birer bütündür. Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz.

Değerlerimize saldıran ABD askerler cezalandırılmalı, deşifre edilmeli ve yapılan bu büyük yanlışlık derhal düzeltilmelidir. Tepkimize kayıtsız kalındığı ve gereken yapılmadığı takdirde sorumluluğun sadece olaya karışan ABD askerleri ile sınırlı kalmayacağını, ABD Başkanı dahil tüm yetkilileri bağlayacağını bildiririz. Son olarak Türk ve ABD yetkililerin konuyu aydınlatmalarını, bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz."

MÜFTÜLÜK: "OLAYI BASINDAN ÖĞRENDİK"

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe ise söz konusu iddialarla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi yansımadığını, iddiaları gazete haberiyle öğrendiklerini söyledi.

İncirlik Üssü'nde müftülüğe bağlı bir cami olmadığını aktaran Müftü Arif Gökçe, "Herhalde İncirlik Üssü'nde çalışan kardeşlerimiz, en azından namazlarını kılabilecekleri bir yer yapılmış ve orada ibadetlerini yapıyorlar. İddia edildiği gibi böyle bir şey varsa, biz bunu etik açıdan kınayabiliriz. Üsse girmek mümkün değil. Bizim sorumluluğumuzda olan bir yer olmadığı için soruşturma açmak gibi bir yetkimiz yok. İbadethanelere böyle bir saldırı varsa şayet, bunu kınıyoruz. İlgili kaymakama bu durumun araştırılması ve bize bilgi verilmesi yönünde bir yazı yazdım" diye konuştu.

YORUMLAR 37
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    yapanlara laf söyleceklerine maşALLAH herkes fetva veriyor. kutsal mekanımıza kitabımıza memleketimizde saldırı var....
    Cevapla
  • ali celik 11 yıl önce Şikayet Et
    ali kılıç ayetlere bak. 72:18 - mescitler kuşkusuz ALLAH'ındır. o halde ALLAH ile birlikte kimseye yalvarmayın. 9:18 - ALLAH'ın mescidlerini, ancak ALLAH'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve ALLAH'dan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. işte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır. bilmiyorsan öğrende bir daha saçma sapan konuşma.
    Cevapla
  • ahmet uçar 11 yıl önce Şikayet Et
    humeyni sayesinde. bu sapıklıklar yaşanıyor. camileri ahıra ilk çeviren humeyni lanetullahi aleyhtir. iranda camide içki içmeyeni göremezsiniz. bu amerikan askerleri de gizli iranlı olabilir dikkat edin. hemen amerikalılara iftira atmayın. belki onu yapan iranlı ajanlar? ne biliyoruz ki?
    Cevapla
  • muhammed taş 11 yıl önce Şikayet Et
    kurana zarar veremezsiniz. ALLAH'a zarar veremezsiniz ama kendinize yazık etmişsiniz....
    Cevapla
  • aydınlık 11 yıl önce Şikayet Et
    ali kılıç..... doğru söylemişsin türkiye de devir değişti. yani sizin kilerin camileri ahıra çevirdiği, din düşmanlığının tavan yaptığı devir çok gerilerde kaldı. ama hala senin gibiler var her zamanda olacak malesef....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti