Küçük Arif ancak 9 gün dayanabildi!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, havai fişek gösterisini izlemek için çıktığı çatıda maganda kurşunuyla ağır yaralanan, geçen 9 günün ardından beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Arif Dallı'nın kalbinin de durduğu açıklandı.

Küçük Arif ancak 9 gün dayanabildi!
Küçük Arif ancak 9 gün dayanabildi!
GİRİŞ 10.01.2013 08:48 GÜNCELLEME 10.01.2013 09:03

Acı haberi alan yakınları gözyaşlarını tutamazken, baba Şerafettin Dallı, "Magandayı Allah bildiği gibi yapsın. Vicdan azabı çekerler de gelip teslim olurlar" dedi.

Olay, Mevlana Mahallesi 7057 Sokak 7 numarada 2013 yılının ilk dakikalarında saat 00.10'da meydana geldi. Nihat Gündüz İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Arif Dallı, anne, babası ve akrabalarıyla birlikte havai fişek gösterilerini izlemek için 3 katlı evlerinin çatısına çıktı. Arif, biranda kanlar içerisinde yere yığıldı. Babası Şerafettin Dallı tarafından, başı döndüğü için düştüğü düşünülerek hastaneye götürülen Arif'in, kafasına mermi isabet ettiği ortaya çıktı.

BİR GÜN SONRA KALBİ DURDU

Yoğun bakım ünitesine yatırılan Arif Dallı'nın başında bulunan mermi çekirdeği, doktorların birkaç kez yaptığı girişime rağmen, beyine daha fazla zarar vermemesi için alınamadı. Dallı'nın sağlık durumuyla ilgili son kontrollerini yapan doktorlar, dün sabah saatlerinde, küçük çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini belirledi. Acı haber günlerden bu yana hastanede bekleyen baba Şerafettin Dallı ve yakınlarına açıklandı. Ümitli bekleyiş yerini üzüntüye bıraktı. Beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen kalp atışlarının bulunması üzerine Arif'in, makineden bağlantısı kesilmedi. Küçük çocuğun kalbi, bir gün sonra bugün sabah saatlerinde durdu. Tıbben ölümünün gerçekleşmesi üzerine durum aieleye ve nöbetçi Savcı'ya bildirildi. Acı haber bikez daha babası, annesi, kardeşleri, akrabalarını gözyaşlarına boğdu.

ÇEKİRDEK İNCELENECEK

Durumun bildirilmesi üzerine hastaneye gelen Savcı incelemede bulundu. Detaylı inceleme için Arif Dallı'nın cesedinin İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderileceği belirtildi. Bölgede durumları şüpheli bulunan kişilerin üzerinden 6 ruhsatsız tabanca, taşıma ya da bulundurma ruhsatı bulunan kişilerden de 38 tabanca toplanmış ancak küçük çocuğun kafatasındaki çekirdeğin çıkartılamaması üzerine incelenememişti. Olayın tek kanıtı konumundaki mermi çekirdiğinin incelenmek üzere alınacağı bildirildi.

"VİCDAN AZABI ÇEKERLER DE, TESLİM OLURLAR"

Ayakta durmakta zorlandığı görülen baba Şerafettin Dallı, "Saat 01.30'da kalbinin de durduğu söylendi. Allah bildiği gibi yapsın. Vicdan azabı çekerler de gelip teslim olurlar" dedi. Yakınları ile evine dönen baba Dallı, aile arasında alınacak karar sonrası Arif'in defnedileceği yerin kararlaştırılacağını ekledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak