3 PKK'lının infazında bilinmeyen gerçekler!

3 PKK'lının Abdullah Öcalan'ın Avrupa, Kandil ve BDP'ye yönelik 3 mektup yazacağı sırada infaz edilmesi dikkat çekti.

3 PKK'lının infazında bilinmeyen gerçekler!
3 PKK'lının infazında bilinmeyen gerçekler!
GİRİŞ 11.01.2013 07:02 GÜNCELLEME 11.01.2013 08:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın 16 kurucu ismi arasında yer alan ve Merkez Komite Üyeliği yapan Sakine Cansız ile Kürdistan Ulusal Meclisi (KNK) Fransa sorumlusu Fidan Doğan ve KNK yöneticisi Leyla Söylemez susturuculu silahla başlarına birer el ateş edilerek öldürüldü.

Paris'te Gare du Nord'da bulunan PKK'nın Enformasyon Bürosu'nda önceki gece yarısı 02.00 sıralarında gerçekleşen saldırıyı 2 kişinin yaptığı öne sürüldü.

Eylemin zamanlaması ve suikast sonrası ofis kapısının kilitlenerek bırakılması dikkat çekti. İmralı ile görüşmelerin başlatıldığı dönemde örgütte önemli konumda olan Sakine Cansız ve 2 kadının infazı soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Abdullah Öcalan'ın görüşmelerle ilgili BDP, Kandil ve Avrupa'daki PKK'lılara süreç ve atılması gereken adımlarla ilgili mektup yazacağı biliniyordu.

'ALÇAKLIK YAPMA' DEDİ

Örgütün, Avrupa kanadında Öcalan'ın mektubunu değerlendirecek heyet içerisinde Avrupa diplomasi sorumlusu Sakine Cansız'ın da olduğu öğrenildi. Bekaa kampında uzun yıllar kalan eski bir PKK yöneticisi Bugün'e olayın perde arkasını şöyle anlattı:

"Öcalan Bekaa'da 1992 yılında bir konferansta zindan direnişçilerine 'Siz direnmediniz bir çorba için kendinizi sattınız' dedi. Bunun üzerine Sakine ayağa kalkıp 'Alçaklık yapma' dedi. Bunu deme cesaretini gösterdi. Ama bu söylemden sonra tekme tokat onu çıkarıp 6 ay hücreye koydular.

Yakında BDP'liler İmralı'ya gidip mektup alacaktı. Bu mektuplardan biri Avrupa kanadınaydı. Mektuptan önce onu susturdular." PKK kurucularından Sakine Cansız ile 11 yıl Diyarbakır cezaevinde kalan Selim Çürükkaya, onunla birlikte tahliye olduklarını söyledi.

AVRUPA'DAKİ EN ÜST İKİ TERÖRİSTTEN BİRİ

PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın, Wiki-Leaks'in sızdırdığı ABD Dışişleri Bakanlığı kriptolarına da konu olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Dışişleri'ne ve Bağdat Büyükelçiliği'ne gönderdiği, dönemin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson tarafından kaleme alınan 7 Aralık 2007 tarihli gizli kriptoda, Sakine Cansız ve Rıza Altun'un isimlerine özel önem atfediliyor. Kriptoda, Avrupa'dan PKK'ya yönelik mali yardımın kesilmesi için ABD hükümetinin "iki hedefe", Sakine Cansız ve Rıza Altun'a özel olarak odaklanması gerektiği ifade ediliyor.

Kriptoda, Avrupa'dan Kuzey Irak'taki PKK merkezlerine akan mali desteğin kesilmesine ilişkin ABD çabalarında, Amerikan hükümetinin Avrupa ülkeleri nezdindeki girişimlerine rağmen, "çok az ilerleme kaydedildiği" belirtiliyor. ABD Büyükelçisi Wilson, ABD hükümetine şu mesajı iletiyor:

"Öncelikle, Kuzey Irak'a akan PKK parasını belirleyip durdurmamız gerekiyor. Bu, ABD, Irak ve Avrupa yetkililerinin, havaalanı aramalarının geliştirilmesi, daha kapsamlı gümrük prosedürleri ile Kuzey Irak'a ve Kuzey Irak kurumları-PKK arasındaki kaçak para akışına yönelik ortak odaklı işbirliğini gerektiriyor. 2'nci olarak, Türkleri, mali akışı daha etkin şekilde belirleyip durdurmaya iteceğiz. MASAK, Türk hükümetinin para aklama ve terörizmin finansmanını soruşturan tek kurumu.

Soruşturmalarını daha verimli hale getirmeli, daha başarılı yargılamalar için mali polis, savcılar ve hakimlerle daha etkin çalışmalı. 3'üncü olarak da, Avrupalılarla çalışmamıza daha ciddi eğilmeliyiz. Şimdi çabalarımızı iki üst hedef, Rıza Altun ve Sakine Cansız'ın belirlenmesi ve üzerlerine gidilmesi konusunda odaklanmalıyız. Bu iki teröristin hapsedilmesini sağlamak için Avrupa'daki yasa uygulayıcısı ve istihbarat karşıtlarımıza en kapsamlı dosyaları sunarak yardımcı olabiliriz."

PKK FİNANSÖRÜ

PKK'nın Avrupa'dan Kuzey Irak'taki birimlerine para aktarmasını engellemek için, "PKK/KGK'nın Avrupa'daki en önemli iki finansörüne, Rıza Altun ve Sakine Cansız'a karşı adım atılması gerektiğinin" vurgulandığı kriptoda, Sakine Cansız şöyle tarif ediliyor: "Sakine Cansız, PKK/KGK'nın finansörü, silahçısı ve taktik stratejistidir. 27 Nisan'da (2007) Hamburg'da gözaltına alınmış, 40 gün gözaltında kaldıktan sonra, salıverilmiştir ve halen Avrupa'dadır. Cansız ve Altun'un yeniden tutuklanmaları ve yargılanmaları PKK/KGK faaliyetlerini sınırlayacak ve Avrupa'nın PKK/KGK'ya para toplamak için özgür bir ortam olmadığı sinyalini verecektir."

Hürriyet-Bugün

YORUMLAR 10
  • ERDOĞAN ÖZEVİ 11 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş. çok iyi olmuş, ALLAH razı olsun, darısı diğerlerinin başına. inşALLAH öcalanda geberir. uluslararası tetikçi örgüt yokedilmedikçe terör bitmez. öldürelim hepsini pkk sorunu bitsin.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    fransanın başına'da bela oldular, fransız istihbaratının işidir. . ......................
    Cevapla
  • musa erkılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt görünen ermeni bunlar. kimileri alevi kılığına girdi kimileri kürt kılığında geziniyorlar devlet arşivleri neden açılmıyor bu ermenileri herkes kürt biliyor alevi biliyor..oysa gerçek alevi yada kürt insan öldürmez ..herkesi devlet deşifre etsin halkta herşeyi bilip ona göre yoluna devam etsin
    Cevapla
  • celal okur 11 yıl önce Şikayet Et
    su testisi su yolunda.... ALLAH cc.diğerlerini de tez vakitte geçmişlerine kavuştursun,amin.
    Cevapla
  • AYDIN CİNBAT 11 yıl önce Şikayet Et
    askerlerimiz . askerlerimiz şehit olduğunda tv ve gazeteler hızlıca geçip gidiyorlar dikkatle gazete-tv-açık oturumları izleyin saatlerce bunun üstünde duruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış