Doğum sancıları tutan kadın için seferberlik

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, yolu kapanan köyde rahatsızlanan hamile bir kadın, yol açma çalışması sonrası hastaneye ulaştırıldı.

Doğum sancıları tutan kadın için seferberlik
Doğum sancıları tutan kadın için seferberlik
GİRİŞ 11.01.2013 11:35 GÜNCELLEME 11.01.2013 11:35

Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçe merkeze bağlı Karbasan köyü Bağcılar mezrasında yaşayan ve ikinci çocuğuna hamile olan Fatma Aslan'nın (25) doğum sancıları artında eşi Mehmet Aslan 112 Acil Servis birimine arayarak durumu bildirdi.

Sağlık biriminin mezra yolunun açılması için İlçe Özel İdaresi'ni araması sonucu ekipler seferber oldu. Hastanın alınması için çalışma başlatan İlçe Özel İdaresi karla mücadele ve 112 Acil Servis ekipleri, kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki köye ulaşmak için çalışma başlattı.

Ambulansın yolda kalması nedeniyle köye İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait arazi aracıyla devam etmek zorunda kalan sağlık ekipleri, Aslan'ın evine ulaştı.

Evinde ilk müdahalesi yapılan ve daha sonra aynı araçla ambulansa kadar getirilen Fatma Aslan, Patnos Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası