'İmralı görüşmelerine kurşun sıkıldı'

Fransa'da PKK kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili değişik kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

'İmralı görüşmelerine kurşun sıkıldı'
'İmralı görüşmelerine kurşun sıkıldı'
GİRİŞ 11.01.2013 11:53 GÜNCELLEME 11.01.2013 11:53

Hakan Tahmaz imzasıyla bildiri yayınlayan Türkiye Barış Meclisi de, "İmralı görüşmelerine Fransa'da kurşun sıkıldı." dedi.

Bildiride, "Dün akşam saatlerinde Fransa'da PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesi karşı karşıya olduğumuz tehlikenin boyutunu gösteriyor. Katliamın, Kürt sorunun çözüm tartışmalarının yoğunlaştığı bir süreçte yaşanması fazlasıyla manidardır." ifadelerine yer verildi.
"İmralı görüşmelerine Fransa'da kurşun sıkıldı. Barış umutlarını kurşunlama oyunu geçmişte de birçok kez sahnelenmişti." denilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi: "Biz, bu türden oyunları çok yaşadık ve biliyoruz. Çözüm arayışını engellemek isteyenlerin harekete geçmiş olmaları, başladığımız barış yolculuğunu tamamlamamız için şimdi omuzlarımıza daha büyük bir sorumluluk yüklüyor.

İmralı'da başlayan görüşmelerin çözümle sonuçlanması için herkes daha dikkatli, özenli ve soğukkanlı davranmak zorundadır. Bu katliamı kim, neden yapmış olursa olsun buna sessiz kalmak, üstünü örtmeye çalışmak yapanlarının amaçlarına hizmet edecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın ki; Kürt sorununda çözüm ve barış isteyenler, bu sis perdesinin aralanması ve cinayetin aydınlanması için sorumluluk almaktan kaçınmayacaklardır." denildi.

Açıklamada, Fransa hükümetinden bir an önce katilleri bulması istendi.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı