Cansız'ın dayısı: Kardeşliğe kurşun sıkıldı

Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın Tunceli'de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, Sakine Cansız ve arkadaşlarına sıkılan kurşununun barış ve kardeşliğe sıkıldığını söyledi.

GİRİŞ 11.01.2013 15:37 GÜNCELLEME 11.01.2013 16:25

Fransa'nın başkenti Paris'teki Kürdistan Enformasyon Merkezi (CİK) bürosunda öldürülen Sakine Cansız'ın Tunceli'de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, yıllardan beri gözyaşı döken Türk ve Kürt insanlarının acısının artık bitmesi gerektiğini söyledi. Uzun süredir Sakine Cansız'ı görmediğini ifade eden Hüseyin Yıldırım, "En son 6 yıl önce bir kez görüştüm. Beni tanımadı ben de onu tamadım." dedi.

Umutların yeşerdiği ve bir sürecin başladığı bu dönemde Sakine ve arkadaşlarının öldürülmesini kendisini yaraladığını ifade eden Yıldırım, "Bu ortamda böyle bir şey olması barışa sıkılan bir kurşundur.Kardeşliğe sıkılan bir kurşundur.Umutların yeşerdiği bir ortamda umuda sıkılan bir kurşundur. Yıllardır Kürt ve Türk insanları gözyaşı dökülüyor. Bu bizim kaderimiz olmamalılıdır." diye konuştu.

"BU SALDIRI BİR PROVOKASYONDUR"

Kürt sorunun çözümü noktasında bir adım atıldığı zaman provokasyon harketlerini olduğunu ifade eden Yıldırım, olayın örgüt içi olmadığını savundu. Saldırıya ilişkin ortalıkta bir çok kirli bilginin gezdiğini dile getiren Yıldırım, "Bu bilinçli yapılan ve profesyonel bir olaydır. Basit bir örgütün işi değildir.    Bazı duyumlar alıyoruz. Bu örgüt kendi kafasını mı kesecek, kendi beynini mi öldürecek. Ben buna inanmıyorum. Fransa'nın bu işi çözeceğine inanmıyorum." şeklinde konuştu.

"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİ İŞLEYENLER YAPMIŞTIR"

Olayın bir provokasyon olduğu ve böyle bir süreçte bu saldırının yapılmasının çok düşündürücü olduğunu kaydeden Yıldırım, şu ana kadar aydınlatılmayan faali meçhul cinayetlere benzediğini dile getirdi. Yıldırım, yılardır aydınlatılmayan faili meçhul cinayetlerin arkasında bulunan güçlerin bu işin arkasında olduğunu söyledi. Faali meçhul cinayetlerin aydınlatılması ile bu olayında aydınlatılacağını belirtti.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti