Uçak dolusu altına 152 lira ceza

Atatürk Havalimanı'nda eksik evraktan dolayı 1.5 ton altınla bekletilen uçakla ilgili gelişmelerde son aşamaya gelindi.

Uçak dolusu altına 152 lira ceza
Uçak dolusu altına 152 lira ceza
GİRİŞ 17.01.2013 18:14 GÜNCELLEME 17.01.2013 18:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'nda eksik evraktan dolayı 1.5 ton altınla bekletilen uçakla ilgili gelişmelerde son aşamaya gelindi. Altınların sahibi olan şirket, eksik evrakları Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü'ne teslim etti. Şirketin, beyanı geç verdiği için 152 lira ceza ödeyeceği belirtildi.

Gana'dan aldığı 1.5 ton altını Dubai'ye götürmek üzere havalanan özel kargo uçağı, yakıt ikmali ve personel değişimi için Atatürk Havalimanı'na inmişti. Uçağın 1.5 ton altın taşıdığı belirlenince resmi evrakları incelendi ancak altınlarla ilgili resmi evraklar sunulmayınca uçak mühürlendi. Eksik evraktan dolayı 17 gündür mühürlü tutulan ve bir güvenlik görevlisinin de nöbet tuttuğu uçağın tekrar havalanması için gerekli olan eksik evraklar altınların sahibi tarafından gümrüğe verildiği öğrenildi. Atatürk Havalimanı Kargo Gümrüğü'ne eksik evraklarını veren altınların sahibi, beyanı geç verdiği için 152 lira ceza ödeyecek. Bu cezayı peşin ödemesi halinde 152 liranın yüzde 25'ini ödeyecek olan altınların sahibi eksik evrakları vermesi sonrası gümrükte gerekli yazışmaları yaptığı belirtildi. Uçağın 17 günlük park ücreti olarak 3 bin 400 lirayı da DHMİ'ye ödeme yapılması sonrası şirket gümrüğün de onaylanması sonrası Dubai'ye altınları götürebilecek.

YORUMLAR 1
  • Yusuf Yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    cezaya bakın !!!!. benım muhasebecım 1 gun gecıkmelı beyanname verdı dıye malıye bana 1500 tl ceza kestı demek kı adalet dedıklerı bu .!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı