Memurları isyan ettiren yönetmelik!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, internet medyası temsilcileriyle Beşiktaş'taki Malta Köşkü'nde buluştu. Gündoğdu, kamuda serbest kıyafet için partilere çağrı yaparken, yürürlükteki kılık kıyafet yönetmeliğine isyan etti. Gündoğdu, başörtüsü ile Meclis'e girseler dahi BDP'ye niye destek veremeyeceklerini de açıkladı.

Memurları isyan ettiren yönetmelik!
Memurları isyan ettiren yönetmelik!
GİRİŞ 18.01.2013 13:58 GÜNCELLEME 18.01.2013 22:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük memur sendikası Memur-Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası kapsamında İstanbul'da internet habercileriyle bir tanışma yemeği verdi. Gündoğdu, Malta Köşkü'ndeki yemekte internet medyasının temsilcilerine kılık kıyafet yönetmeliği ve yeni anayasa beklentileri konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Gündoğdu, kampanya kapsamında 4 günde 1 milyon 200 bin imza toplandığını açıkladı.

EZAN YASAĞINI GETİRENLER BİLE SAVUNAMAMIŞTI, BUNU DA SAVUNAMAZLAR

Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili başlattıkları kampanya ile ilgili önemli bilgiler veren Gündoğdu kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili süren durumun Türkiye'nin ayıbı olduğunu belirtti.

Gündoğdu şöyle konuştu: "1932 yılında ezan yasağı getirildi. 1950 yılına kadar yasak uygulandı. DP iktidarı, Haziran 1950'de ezan yasağı kaldırılmak istendiğinde yasağı getirenler bile bu yasağı savunamadı. Bugün kamudaki kılık kıyafet yasağı kalkarsa bunu da savunanın olmayacağını düşünüyoruz.

1982 Anayasası'nın ardından hazırlanan bir yönetmelikle kimin nasıl giyeceğine karar vermişler. Utanç verici bir yönetmelikle başörtüsü takılması engellenilmiştir. Şimdi bu yönetmelik kaldırılmış olsa toplum normalleşmiş olacak. Başbakan'a Mersinli çiftçinin söylediğini hatırlatmıyoruz ama darbecilere 'yönetmeliğinizi alıp da gidin' demeli. Kadın eş kontenjanından birey olmaktan kurtarılmalı. Bu durumu çözmek hükümetin boynunun borcudur. Ak Parti'nin bu konuda artık hiç bir mazereti yok"

YENİ ANAYASADAN UMUTLAR TÜKENİNCE

Yeni Anayasa hazırlama çalışmalarına büyük destek verdiklerini de dile getiren Gündoğdu, 13 ilde 49 bin 100 kişi ile yüzyüze görüşmek suretiyle bir anayasa anketi yaptıklarını, bu çalışmanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından "Anayasa çalışmaları ile ilgili yapılan en ciddi ve kapsamlı çalışma" olarak tanımlandığını söyledi.

Gündoğdu bugün gelinen noktada artık yeni anayasadan kaçış yolunun olmadığının bunun yapılamamasının da bir bahanesinin kalmadığını söyledi. Meclis Anayasa Komisyonu çalışmalarından çok fazla ümitlerinin kalmadığını aktaran Gündoğdu, bu durumun 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatmalarına neden olduğunu vurguladı.

Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin olduğunu ama hâlâ kadın-kadın eşitliği olmadığını söyleyen Gündoğdu, kadınlarının başları açıksa çalışabildiğini örtülüyse kamuda çalışma imkanı verilmediğini belirtti.

Gündoğdu, "Devletin millete karşı sorumlulukları nedir? Kadına seçme seçilme hakkı veriyorsunuz ama ne giyineceğinin hakkını veremiyorsunuz. İlköğretimde çocukların kıyafet serbestisi getiriliyor ama memura yok bu kadar eşitsizlik olur mu?" şeklinde konuştu.

BDP'YE ASLA DESTEK VERMEYİZ

Önümüzdeki yapılacak seçimlerde de Meclis'e başörtülü bir milletvekili giremeyecekse, darbecileri yargılamanın bir anlamı olmadığını da dile getiren Gündoğdu, başörtüsü yasağının kalkmasını destekleyen iktidar ve muhalefetteki kadın milletvekillerine de bir çağrı yaptı. Gündoğdu, "Meclis'e başörtüsü ile girin ve bir daha çıkmayın" dedi.

Yemeğe katılan basın mensuplarının "Eğer bu dediğinizi BDP'li bir vekil yaparsa BDP'ye destek verir misiniz?" sorusuna Gündoğdu, "Milletten oy alarak Meclis'e gelen ve orada sorunlara çözüm üretmesi beklenen siyasi figürlerin başı her sıkıştığında ben bilmem İmralı'ya sorun diyerek ortadan çekilmesi bizim değerlerimizi incitir. Bu sebeple BDP'ye asla destek veremeyiz" açıklaması yaptı.

İMRALI GÖRÜŞMELERİNE BİR ŞARTLA DESTEK

Türkiye'nin gündemine oturan İmralı görüşmeleriyle ilgili bugüne kadar açıklama yapmayan Gündoğdu, ilk kez internet medyasına konu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Eğer bugünden sonra tek bir Mehmetçiğin burnu bile kanamayacaksa görüşülmesinde bir mahzur görmediklerini söyleyen Gündoğdu, daha önce bu konu ile ilgili açıklama yapmamalarının özel bir nedeni olmadığını da sözlerine ekledi. Gündoğdu, Açıklama yapmayı gerektirecek bir durum olursa da açıklama yapabileceklerini belirtti.

Gündoğdu, devleti yönetenlerin gerekli görüşmeyi yaptıklarını buna da söyledikleri şartlarda sonuna kadar destek verdiklerini dile getirdi.

GÜNDOĞDU'NUN İSYAN ETTİĞİ 657 SAYILI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ

Yemekte basın mensuplarına 1982 Anayasa'sından sonra yürürlüğe giren ve hâlâ yürürlükte olan 657 sayılı kılık kıyafet yönetmeliğini de okuyan Gündoğdu, "Çağın şartlarında böyle ilkel bir dayatma olabilir mi" dedi.

İşte Ahmet Gündoğdu'yu isyan ettiren kılık kıyafet yönetmeliği:

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK

Ana İlkeler

Madde 4- Kurum ve kuruluşlarda görevli memur, sözleşmeli personel, geçici personel ile hizmetliler ve işçilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır.

Madde 5- 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar;

a) (Değişik: 3.1.2002/24629 RG) Kadınlar;

Elbise, pantolan etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

b) Erkekler;

Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabiî olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez, üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri sü­veterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.

(Değişik : 07/08/1991-91/2048 B.K.K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • mustafa akgül 11 yıl önce Şikayet Et
    ya bırak bu işleri sn gündoğdu.1 mayısta tandoğanda. aldın mikrofonu eline,sandımki akpli bir bakan konuşuyor.ne oldu sonuç bu kadar destek verdiğin bu hükümet,ağustosta seni satmadımıda hala davullarını çalıyorsun.
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 11 yıl önce Şikayet Et
    memurun derdi. memurun en büyük sorununu halleden hükümetin sendikası memur sen e vALLAHi bravo ! herkes işine istediği gibi gelmeli kardeşim isteyen türbanla isteyen şortla isteyen mini etekle isteyen sandaletle isteyen çarşafla işteyen şalvarla sanene memurun kıyafetinden....
    Cevapla
  • Cihangir ATMACA 11 yıl önce Şikayet Et
    samimi değilsiniz.. sendikanın görevi memurun menfaatlerini savunmaktır.soruyorum maddi anlamda hangi mücadeleyi veriyorsunuz.sosyal güvenlik kurumunda çalışanların ikramiyeleri gitti büyükşehir farkları gitti saatlik ücreti 2 simit bile almayan sözde mesai gitti.ek ödemeler hala emekli sandığı keseneğine dahil edilmiyor.o yzden emekliliği gelen yüzlerce insan 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalıyor.söylermisin sayın başkan sen asıl bu konularda ne yaptın.gerçekle değil ucuz şov peşindesin.artık yemezler.o hatayı anayasa oylamsında yaptık.bir milyon imzam olsa birtane bile vermem
    Cevapla
  • hoca13 11 yıl önce Şikayet Et
    vALLAHi samimi bulmuyorum...desteklemiyorum..... eğitim-birsenliyim...akpartiye de 2 defa oy verdim....ama şu an ne akp ye ne de eğitim-birsene zerre kadar güvenmiyorum...artık herşeyi oy kapmak için yapıyorlar... maalesef samimi değiller. isteselerdi yıllar önce de sorunu çözebilirlerdi...anayasa değişikliğinde evet dedik zannettik ki temel haklar genişleyecek...torba yasayla anyasayı yolup kuşa çevirdiler... yeminle söylüyorum ki...ben artık zerre kadar bunlara inanmıyorum..temmuz ayında yüzde 4 zam verdiler...aynı günlerde gelir vergisini % 15 ten %20 ye çıkardılar....hem de kimseye çaktırmadan....maaşlarda zambeklenirken %1-2 lik azalma oldu...
    Cevapla
  • BerzaN 11 yıl önce Şikayet Et
    memur soy sendikası. her devrin adamı vardır ya böyleleri de kendi ceplerinin adamı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?