Katledilen savcının sanıkları hakim karşısında

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 6'sı tutuklu, 11 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Katledilen savcının sanıkları hakim karşısında
Katledilen savcının sanıkları hakim karşısında
GİRİŞ 18.01.2013 14:05 GÜNCELLEME 18.01.2013 14:05

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın üçüncü duruşmasında, 2'si firar, 6'sı tutuklu 11 sanıktan Burhan Ç, Abdullah Ö, Ahmet Ç, Hakan Y, Ramazan G. ve Hasan C. ile tutuksuz sanıklardan Ahmet Y. avukatları ile aileleri katıldı. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Alkan S. ve Fevzi A. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın tutuklu sanıklara savunma konusunda söyleyecekleri olup olmadığını sorması üzerine söz alan tutuklu sanık Abdullah Ö, ''İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde konuyla ilgili yürütülen soruşturma sırasında diğer bazı sanıklara iftira attım. Bu olaya alet edildim. Esnafım tutuklu bulunduğum için mağdurum, tahliyemi istiyorum'' diye konuştu.

Tutuklu sanık Hasan C. ise cep telefonu dinlemeleri sırasında kaydedilen konuşmasının Kürtçe olduğunu, tercüme sırasında bazı eksik ve yanlışlıkların bulunduğunu belirterek, uzman bir birim tarafından konuşma metninin tekrar tercüme edilmesi talebinde bulundu.

Diğer tutuklu sanıklar da yaptıkları savunmalarda, cinayet anını görmediklerini, cinayet zanlısı olarak aranan Barış B. ile ilgilerinin bulunmadığını belirterek, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları da müvekkillerine yönelik suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme Başkanı Kahya, duruşmaya verdiği 15 dakika aranın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Nurol Karadeniz ve özgürlük hakimi Handan Durmuş ise meslektaşlarına destek vermek amacıyla davayı izleyicilere ayrılan bölümden takip etti.

Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan ve 14 klasörden oluşan iddianamede, terör örgütü PKK'ya üye olmak, cinayet zanlısı Barış B'ye yardım ve yataklık etmek, örgütsel faaliyetlere katılmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve bütünlüğüne kastetmek maksadıyla çeşitli eylemlere katılmak gibi suçlardan 11 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

- Olay -

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 tarihinde bir şarküteri dükkanında alışveriş yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında, kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi tutuklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı