Abdullah Öcalan'ın 'Akil Adam'ları!

İmralı'da cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın barış süreci için "akil adam" olarak Osman Kavala, Ümit Boyner ve Mithat Sancar'ı yanına istemesi hayli anlamlı bulundu.

Abdullah Öcalan'ın 'Akil Adam'ları!
Abdullah Öcalan'ın 'Akil Adam'ları!
GİRİŞ 19.01.2013 13:09 GÜNCELLEME 21.01.2013 14:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Devlet gözetiminde İmralı'ya giderek teröristbaşı ile görüşen DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Öcalan'ın "akil adam" olarak yanına 3 isim istediğini söylemiş, bu isimleri "Ümit Boyner, Osman Kavala ve Mithat Sancar" olarak açıklamıştı.

Kamuoyunda bugüne kadar pek çok kişi "akil adam" olarak anılmışken, Öcalan'ın tercih ettiği bu 3 isim oldukça manidar bulundu.

ÖCALAN'IN UMUDU YURTDIŞINDAN ZENGİN LOBİLER

Bu 3 isimden anlaşıldığı kadarıyla Öcalan, Türkiye kamuoyunda yazı ve yayınlarıyla etkin kişiler yerine zengin iş çevresini tercih etti. Osman Kavala ve Ümit Boyner'in, İstanbul'un Boğaz lobisiyle yakından ilişkili olduğu biliniyor. Bu iki ismin yine başta ABD ve İngiltere olmak üzere, yabancı ülkelerle bağlantılı olması, "Öcalan'ın Türkiye kamuoyundan çok, yurtdışından etkin ve zengin lobilere umut bağladığı" şeklinde yorumlanıyor.

OSMAN KAVALA KİMDİR?

Öcalan'ın "akil adam" olarak yanına istediği isimlerin faaliyetleri de hayli dikkat çekiyor. Örneğin Osman Kavala.. Malum "akil adamlar", "diyalog ve temas grubu", "barış konseyi" gibi çeşitli isimlerle 2005'ten bu yana bir araya gelen yapıların içindeki isimler hiç değişmedi. Normal şartlar altında devletle-PKK arasında durması gereken ve herkese hitap etmesi gereken bu yapıların içinde yer alan isimler nedense hep PKK'ya yakın ve PKK'nın tezlerini neredeyse birebir savunan, hatta özerkliği isteyen isimler oldu. Her "barış dalgasıyla" ismi gündeme gelen Osman Kavala da bu isimlerden birisi.

KIZIL MİLYARDER

1924 mübadelesiyle Yunanistan'dan gelen Kavala ailesine mensup Osman Kavala, 1957 Paris doğumlu, Robert Koleji mezunu. işadamı Osman Kavala'nın bilinen diğer ismi "Kızıl Milyarder".

BDP'LİLERLE EYLEMDE

Osman Kavala, Haziran 2011 seçimlerinden sonra, Hatip Dicle'nin mazbatasını alamaması üzerine KCK'lıların düzenlediği protestoya BDP'lilerle birlikte katılmıştı.

ERDOĞAN VE ÖZEL'E "KATLİAMCI" SUÇLAMASI

Osman Kavala ayrıca 9 Şubat 2012 tarihinde, PKK'nın sol örgütleri birleştirmek amacıyla yapılandırdığı çatı partisi HDK'nın koordinesinde, Uludere olayıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında toplu katliam suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Osman Kavala, TSK'nın yaptığı hava operasyonlarını durdurmasını isteyen 100 aydın ile birlikte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le de görüştü.

BALYOZ DAVASINA DA KARŞI!

Aynı Osman Kavala Radikal'e verdiği bir beyanatta da, Balyoz davasının da vicdanları rahatlatmadığını, davanın yeniden görülmesi gerektiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu'nun 11 Kasım 2011'de Türkiye'ye gelmesini fırsat bilen Osman Kavala ve ekibi, bu kez de gelen Avrupalı heyetle görüştü ve KCK davalarını şikayet edip, bu yargılamayı yapan mahkemelerin kaldırılmasını istedi.

VE MİTHAT SANCAR

Mithat Sancar da, PKK propagandası yapmakla eleştirilen Altan ailesine yakın bir isim. Taraf'ta da yazıları yayınlanan Sancar'ın, PKK paravanı olduğu ortaya çıkan DPI adlı Londra merkezli örgütün toplantılarına katılan isimlerden olduğu da basında yer alan iddialar arasındaydı.

Habervaktim.com

YORUMLAR 13
  • SABIR SABIR 11 yıl önce Şikayet Et
    kalbi kayıklara. bu son şansınız.
    Cevapla
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    akan kan duracaksa diye başlayan laflar. madem kan dursun istiyorsunuz çekilin güneydoğudan bakalım kimsenin burnu kanıyormu ? kanı durdurmak için kan dökenlerin soyunu sopunu kurutmak lazım adamlar kan döktükçe istediklerini verdikten sonra bu adamlar kan dökmekten vazgeçermi ? boş laflara karnımız tok bu topraklarda kanın durduğunu tarih yazmadı sizmi yazacaksınız nice evliyalar veliler sahabeler hatta peygamberler gelmiş bu şahsiyetler durduramadı kanı siz durduracaksınız peh peh ..
    Cevapla
  • cemmil 11 yıl önce Şikayet Et
    kılavuzu karga olan. hükümet bu çocuk katiline bel bağladıysa kara kara günlere kaldık adamın zihniyeti bozuk bununla masaya oturanın birşeyler elde edeceğini sana varsa rüya görüyor demektir.
    Cevapla
  • kemal korkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    acaba haber7 neyin kafasını yaşıyor?. bakıyorum da haber7 habervaktim gibi müfteri olduğu iddia edilen bi siteyle kanka olmuş, bir zamanların özgürlükçü, hukuk ve demokrasiden yana sitesi peyderpey muhafakar-ulusalcı bi çizgiye kaymış ve oturmuş aferin! aylardır ilk kez siteye girdim ve okuduğum ilk haberde arkaik bir milliyetçi kafa görünce tiksindim resmen. nerdeyse milliyetçi kesim bile barış gelsin diye argümanlarını değiştirirken bu tarz haber ve yoruma açık detaylandırmalar barışa hizmet etmez. kişileri şeytanlaştırarak bu iş olmaz. barış girişimlerine destek olmanız inandığını iddia ettiğiniz dinimizin de insanlığın da gereğidir. müfterilerin manüplatif haber ve yorumları barışa değil kana hizmet eder ey haber7...
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    mithat sancar. son derece tehlikeli bir adam. demokrat kisveli tam bir kürt milliyetçisi. işini çaktırmadan yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı