Yolu ve köprüsü olmayan köyde hasta nakli

Kastamonu'nun Çatalzeytin İlçesi'ne bağlı Yenibeyler Köyü'nün yolu olmayan Aşağı Mahalle sakinleri zor koşullarda yaşamlarını sürüyor. Araç yolu, aradan 2 dere geçen köprüleri de olmayınca hastalarını el araba ve sırtında taşıyanlar, yetkililerden yardım bekliyor.

Yolu ve köprüsü olmayan köyde hasta nakli
Yolu ve köprüsü olmayan köyde hasta nakli
GİRİŞ 20.01.2013 15:55 GÜNCELLEME 20.01.2013 15:55

Mahalle sakinlerinden 81 yaşındaki Feride Özden, rahatsızlığı nedeniyle patika yoldan el arabası ve sırtta taşındıktan sonra araca bindirilip, Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, fıtık ve bağırsak düğümlenmesinden 2 ayrı ameliyat oldu. Yol olmadığından köyüne ulaşamayan Özden, Kirazlı Köyü'nde oturan damadı Cemil Altıntaş'ın yanında kaldı. Köyüne dönmek isteyen Özden'i oğlu ve komşuları yolu olmayan Aşağı Mahalle'ye el arabasına oturtarak güçlükle evine ulaştırdı.

Eşi Sadık Özden'i 6 yıl önce kaybeden 6 çocuk annesi Feride Özden, yol nedeniyel çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Özden, "Aradan 2 dere geçen ana yola kadar köprü ve yol olmayınca perişanız. Hastalandım, beni el arabasıyla taşıyıp arabaya bindirdiler. Ameliyat oldum, köyüme dönmek için kabus yaşadım. 3 ay önce komşularımızdan 75 yaşındaki Fahrettin Kayrancı yolsuzluk nedeniyle hastaneye yetiştirilemeden vefat etti. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Köyde bir de bakıma muhtaç zihinsel engelli 51 yaşında kızım Selma Özden var. Torunlarım bu acıları çekmesin istiyorum. Devlet bize sahip çıksın, yolumuz bir an önce açılsın" dedi.

Feride Özden'in oğlu 53 yaşındaki Sadullah Özden de hastaları el arabası veya sırtlarında taşıdıklarını belirterek, "Bu konuda Kaymakamlık makamına dilekçe ile başvurdum. Yol için köye gelip inceleme yapıldı. Yolun geçeceği güzergahtaki arazi sahiplerinin muvafakat vermesi halinde yolun açılabileceği bildirildi. Bizim anlaşmayı sağlamamız mümkün değil. Kamulaştırma yapılıp yolumuzun açılmasını, devlet büyüklerimizin bize sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Özden'in Kirazlı Köyü'nde oturan kızı, 45 yaşındaki Fatma Altıntaş ise, hasta babasını battaniyeye sarıp sedye ile hastaneye zor götürdüklerini belirterek, "Tek isteğimiz yol. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bizler vatandaşlık görevimizi yapıyorsak, devlette de bize sahip çıkmalı. Yolumuzu yapmalı" dedi. Açılacak yol üzerinde 2 dere olduğunu belirten Yenibeyler köyü muhtarı İsmet Bıyıklı, "Üç yer sahibini de ikna etmemiz gerekiyor. 1999'dan beri yol konusunda çalışıyorum, şahısları ikna edemedim" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...