DHKP-C'de 9 avukata tutuklama

DHKP-C'ye operasyonunda gözaltına alınan 9 avukat hakkında tutuklanma kararı çıktı.

DHKP-C'de 9 avukata tutuklama
DHKP-C'de 9 avukata tutuklama
GİRİŞ 21.01.2013 07:31 GÜNCELLEME 21.01.2013 12:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

DHKP-C operasyonu kapsamında mahkemeye sevk edilen 10 avukattan Çağdaş Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklandı.

 Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan, 9'u tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 10 avukattan 9'u tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay da var. Hakimlik, avukat Efkan Bolaç'ın ise serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada savcılık katında bekleyen avukatlar ile yakınları sloganlarla ve alkışlarla verilen kararı protesto etti.

41 kişiden 12'si daha tutuklandı

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 18 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak dün sabah adliyeye sevk edilen 41 kişiden 12'si, sabaha kadar süren duruşma sonunda tutuklandı.

Halen devam eden duruşmada ise 7 zanlı 10 bin TL kefalet ve yurtdışı yasağı konularak tahliye edildi. Devam eden duruşmada 10 zanlının mahkemesi sürüyor.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 12'si tutuklandı.

7 kişi 10 bin TL kefalet ve yurtdışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Aralarında Taylan Tanay ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 10 avukatın ise duruşması devam ediyor.

Serbest bırakılan 7 kişi, adliye girişinde bekleyen arkadaşları tarafından sevinçle karşılandı. Birbirlerine sarılan grup üyeleri daha sonra açıklama yaptı. Tahliye edilen bir kişi, yapılanların bir komplo olduğunu iddia etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bekleyen 25 kişinin ise saat 10.00 sıralarında adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi. bu ülkede chp zihniyetinde oldunmu her şey yapar,yargılanamaz diye bir demokrasimi var bir alevi derneğinin uyesi alevi evlerıne işaret koyarsa amacı ne olabilir şimdi bunu yargılamak demokrasiye aykırımı chp lılerın isteği kendi zihniyetinde olan avukat olsun gazteci olsun her kimse hurdur herşey yapabilir ister ülkeyı karıştırsın ,ister teror orgutlerıyle birlik olsun yargılanmaları demokrasiye aykırıdır ama insanların giyimine karışmak demokrasiye aykırı değil
    Cevapla
  • musa dogramacı 11 yıl önce Şikayet Et
    hepsini tutuklayın. nekadar dhkpc li varsa hepsini tıkın içeri, ıslah olmayacak olanlar çürüsünler orda.
    Cevapla
  • EREN GURAY 11 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi bitmiş. ülke dikta rejimiyle başbaşa. amerikan patriotları gelince , akaryakıta fahiş zam gelince, hiçbir yorumcu tıs dahi çıkarmaz, demokrasi için mücadele edenlerede hain- terörist gibi zırvalalıklarla suçlamalar. akıl sahibi insan sadece utanç duymalı .. bugün onlara ise yarın mutlaka sizede gelir diktalık.
    Cevapla
  • ALAİ KOC 11 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl vicdan.... sen kalk bu milletin parası ile oku,meslek sahibi ol.sonra da sapık ideolojik saçmalıklarla devleti yıkmaya çalış...ellerinden alacaksın diplomalarını....
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    şimdi kocasakal çıkar yine bir açıklamayla!. adamlar avukat olunca suç işlemekten münezzeh mi olmuş oluyorlar da birileri bu tutuklamaları protesto ediyor.çok da tın suç işleyen kimse bulsun cezasını!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?