15 bin hükümlü tahliye olabilir

15 bin hükümlü denetimli serbestlik uygulaması ile tahliye olabilir.

15 bin hükümlü tahliye olabilir
15 bin hükümlü tahliye olabilir
GİRİŞ 22.01.2013 22:00 GÜNCELLEME 22.01.2013 22:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülecek kanunla 18 aydan aşağı cezası olan 15 bine yakın hükümlünün denetimli serbestlik uygulaması çerçevesinde açık cezaevinde kalma şartı aranmadan tahliye edilmesinin söz konusu olacağını söyledi.

Çarşamba günü mecliste görüşmesi planlanan bazı kanun maddelerindeki değişiklikler ile ülke genelinde 15 bin hükümlünün tahliye edilebileceğini kaydeden Peker, ''Son dönemlerde denetimli serbestlik hızlı bir şekilde bu işlere girdi, güzelde çalışıyor. Muhtemelen, çarşamba günü Meclis'te yeni bir kanun görüşülecek. Bu kanunda 18 aydan aşağı cezası olan tüm hükümlüler, açık cezaevlerinde kalma şartı olmadan tahliye edilecek.

Denetimli serbestliğin iş yükü üçe dörde katlanacak. Özellikle kısa süreli hükümlüler bu şekilde eğitilerek, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün diğer kurumlarla yaptığı işbirliği sonucunda topluma kazandırılacak.'' diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 19
  • mert kara 11 yıl önce Şikayet Et
    niye çıkartılıyor. sebebini de söyleseler. bunu da yayınlamayacakmısınız
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    yavuz kemal ve 5 yandaşı hökömeti savunmanın anlamı yok bu düzenleme yanlıştır. adamlar kışı hapiste ekmek elden su gölden geçirmek için giriyorlar zaten. yazın çalıp harcıyor bakıyor kışa gelince yapcak yok ufak bir suç bahara işler açılınca çık dışarı kaldığın yerden devam et. bu sizleri rahatsız etmiyor ise ya sende o tayfadansın yada yandaşlıkta almışsınız gidiyorsunuz ki diyecek birşey yok.
    Cevapla
  • m.ali tezcan 11 yıl önce Şikayet Et
    örnek alın.......... yabancı ülkelerde nasıl oluyor biraz örnek alın ama aynısı uygulanacak diye bir şart da yok.18 ay altı cezalar adi suçlara giriyor sanırım bu demektir ki hırsızlar dolandırıcılar salınacak.adamlar zaten hırsız bu suçu işlemeye devam edecekler.onun yerine 15-20 yıl yatmış ve pişman olan kişileri salın daha iyi.hiç olmazsa adam bir daha düşünür.esaretin bedeli adlı film de yaşlı ve uzun süre yatmışları çıkarıyolardı .bu kanun çıkmadan önce bu filmi seyretsin ilgililer.
    Cevapla
  • muhammet Özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    suç işlemek meslek haline geldi. insanlar suç işlerken bile artık meslek haline getirmişler yabancı ülkelerde olduğu gibi vücudun hepsine fabrika elektriği verip ve ya vücuda zehir enjekte edip hücresinde uyurken öldürüyorlar bizde bu şekil idam uygulasak herkes suç işlemeden 2 defa düşünür ve en azından suçlar azalır. ama belki
    Cevapla
  • zafer yay 11 yıl önce Şikayet Et
    madurun hiç hakkı yok. nede olsa madurun güçü yok vurun sırtına birde kader mahkumu demişler ohh ne güzel adalet siz toplumun nereye gittiğinin farkında değilsiniz galiba bacak kadar cocuklar suc makinası olmus siz cezaları artıracagınıza azaltın bir gün sizin başınızada gelirse o zaman da böyle konusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri