Gaffar Okan Diyarbakır'da anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için vurulduğu yerde tören düzenlendi.

Gaffar Okan Diyarbakır'da anıldı
Gaffar Okan Diyarbakır'da anıldı
GİRİŞ 24.01.2013 14:04 GÜNCELLEME 24.01.2013 14:04

24 Ocak 2001 günü uğradıkları saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Sabri Kün'ün öldürülmelerinin yıl dönümü nedeniyle olay yeri olan Şehitlik Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Şehit ve Gazi Aileleri, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında okunan duaların ardından, Okkan'ın şehit edildiği yere karanfiller bırakıldı. Karanfillerin bırakıldığı sırada Emniyet Müdürü Recep Güven'in yanına gelen Mehmet Açıkgöz isimli esnaf, caddenin adının Ali Gaffar Okkan Caddesi olarak değiştirilmesini istedi. Buna karşılık Güven de, "Çok içten bir talepti çokta hoşumuza gitti. Bu caddeye Ali Gaffar Okkan Caddesi isminin verilmesini istedi, heykelinin dikilmesini istedi. Bu abide bir insandır yani hizmet etti, destekliyoruz bizde, hoşumuza gitti" diye konuştu.

Etrafına toplanan çocuklarla birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güven, "Çocuklar şartlı bir refleks olmadan seviyorlar, karşılıksız seviyorlar. Duru bir sevgi onlardan geliyor. Belki de rahmetli ağabeyimize en büyük sevgi onlardan geliyor. Bu çocuklar sevgi ile buyuyor. Hala duvarlarda Gaffar ağabeyinin fotoğrafları duruyor, bu millet asil bir millettir. Kendilerine yapılan iyiliği unutmazlar. Milletin kendi güzelliği yansıyor aslında onun güzelliği taht kurmuş gönüllerde karşılığını buluyoruz. Gaffar Okkan'ın yerini doldurmak çok zor, inşallah onun gibi vizyon sahibi olarak hizmet etmek nasip olur bana da sonu ne olursa olsun. Ama bu insanlara hizmet etmek bizim şerefimizdir, bizim onurumuzdur. Çok ciddi teveccüh ve beklentileri var, inşallah bunlara laik oluruz" şeklinde konuştu.

Yapılan dualar ve karanfil bırakmaların ardından polis evinde verilecek olan yemeğe katılmak için çocuklarla beraber yürüyen Recep Güven'e bir çocuğun 'Bizde gelelim mi?' sorusuna Güven, "Ben sana kurban olurum" yanıtını vererek, törene gelen bütün çocukları polis evindeki yemeğe davet etti. Müdür yardımcısına gerekli talimatı veren Güven, polis arabaları ile çocukları aldırarak polis evine götürürken, Gaffar Okkan'ın şehit edildiği gün doğan Ali Gaffar Polat adlı çocuğu makam aracına alarak yanında götürdü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak