Suriyeli çocukların buruk 'karne' sevinci

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki kamplarda eğitim gören bin 100 Suriyeli çocuk, yarıyıl karnelerini aldı.

Suriyeli çocukların buruk 'karne' sevinci
Suriyeli çocukların buruk 'karne' sevinci
GİRİŞ 25.01.2013 14:12 GÜNCELLEME 25.01.2013 14:53

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki TEKEL ve YİBO kampında karne heyecanı yaşandı. Kamp içerisindeki çadır sınıflara doluşan toplam bin 100 Suriyeli çocuğun, öğretmenlerinin karne vereceği zamanı heyecanla beklediği gözlendi.

Sınıflarında Türk öğretmenlerin elinden karnelerini alan çocuklar, notlarını inceledikten sonra, arkadaşlarına gösterip, ailelerinin yanına koştu.

Türkiye'de ilk karne heyecanı

İlçede 8 ay önce kurulan YİBO kampında kalan Suriyeli çocuklar ise, Türkiye'de ilk kez karne aldı.

İlkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Molla Musa, Türkiye'nin kendilerine kucak açmasının yanı sıra eğitimlerine devam etmeleri konusundaki destekleri nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'ye kaçışlarında eğitimlerine devam edemeyeceklerini düşündüğünü belirten 5'inci sınıf öğrencisi Fatma Ablak ise, karnesinde bir tane 4, diğer derslerinin ise hepsinin 5 olduğunu kaydetti.

Karnelerini alan Suriyeli çocukların en büyük arzusu ise evlerine, ülkelerine dönerek karne sevincini orada yaşayabilmek.

Bu arada anaokulundan, liseye kadar tüm eğitimlerin verildiği çadırlarda, Türkiye'deki takvime uyularak okulların 15 gün tatil edildiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti