Türk dünyası ortak askeri birlik kuruyor

Temeli Türkiye'de atılan birliğin ismi Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri.

Türk dünyası ortak askeri birlik kuruyor
Türk dünyası ortak askeri birlik kuruyor
GİRİŞ 25.01.2013 23:20 GÜNCELLEME 26.01.2013 15:54
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türk dünyası artık askeri bir birlik oluşturuyor. Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri ismini taşıyan teşkilat, ilk toplantısını Azerbaycan'da gerçekleştirdi.

Teşkilatın temelleri Türkiye'de atılmıştı. 2011 yılında Ankara'da alınan kararla Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetlerinin oluşturulması gündeme geldi.

Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği'ne alternatif olması düşünülen teşkilat ilk toplantısını Bakü'de gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan askeri yetkililer katıldı.

Türkiye'yi Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu temsil etti. Mogolistan Jandarma Genel Komutanı elverişsiz hava koşulları sebebiyle görüşmeye katılmadı.

Toplantıda, Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatının kuruluşu resmen ilan edildi. Teşkilatın amacıysa Türk cumhuriyetleri arasındaki askeri işbirliğini kuvvetlendirmek.

Örgütün ana karargâhı Ankara'da bulunacak.

KAYNAK: TRT
YORUMLAR 30
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    hangi silahla diyenler biraz haber okuyun. artık biraz kendinizi güncelleyin. 10 yıl öncesinin türkiyesi yok silah yapıyoruz silah
    Cevapla
  • mehmet bulut 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. güzel uygulama
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    isveç, japonya, türkiye ve diğer gerçek islam ülkeleri !. yeni bir mihver ülkeler birliğine ihtiyaç oluştu ! sadece savunma değil diğer tüm ilmi ve teknolojik iş birliği kurulmalı, kendi ortak otomobilini, silahını, otobüsünü, uçağını, füzeni vs üretmelisin,
    Cevapla
  • murat ethem 11 yıl önce Şikayet Et
    ama hangi silahla. orduları tepeden tırnağa abd ve israil silahlarıyla ayakta duran türk dünyası herhalde kılıç ve kalkanla bir ordu kuracak sonra parmağı nükleer silahta olan tek kişilik elin gavuruna karşı milyonlarca asker halla halla halla deyip kendini imha edecek. şu hayallerde keşke olmasaydı...
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 11 yıl önce Şikayet Et
    ismi . hem uzun hem garip bişi olmuş.. hem kısa hemde şaşalı, insanın göğsünü kabartan güzel bir isim de olabilirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?