Dereköy'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

Trakya'da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10, Dereköy Sınır Kapısı'nda 20 santimetreye ulaştı.

Dereköy'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı
Dereköy'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı
GİRİŞ 27.01.2013 13:18 GÜNCELLEME 27.01.2013 13:18

Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altına giren Edirne'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tipi etkili oluyor. Uluslararası taşımacılık yapan tırların kullandığı karayolunda ulaşımda aksama yaşanıyor.

Karayolları ekipleri, kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyarıyor. Zinciri ve kış lastiği bulunmayan araçların kent merkezinden çıkışına izin verilmiyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuzlukların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Kar yağışının etkisini artırarak yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Çetin, ''Bulgaristan sınırına yakın bazı köylerde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bazı köy yolları ulaşıma kapandı'' diye konuştu.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini belirtti.

-Kırklareli-

Kırklareli'de ise kar kalınlığı kent merkezinde 3, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 20, Demirköy ilçesinde 30 ve Kofçaz ilçesinde 15 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Vize, Kofçaz, Pehlivanköy, Demirköy ilçeleri ile kent merkezinde devam ediyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı gün boyu aralıklarla devam edecek.

Kırklareli İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Bilal Kuşoğlu, merkeze bağlı Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde 30 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kuşoğlu, köy yollarının açılması için ekiplerin yoğun çaba harcadığını belirtti.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de Dereköy Sınır Kapısı, Edirne, İstanbul ve Demirköy'e ulaşımı sağlayan yollarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Zinciri ve kış lastiği bulunmayan araçların Dereköy Sınır Kapısı, Edirne, İstanbul ve Demirköy'e geçişine izin verilmiyor.

-30 dakika boyunca kurtarılmayı beklediler-

İstanbul'dan Bulgaristan'a giden A.K yönetimindeki 54 TY 154 plakalı yolcu otobüsü, Dereköy yolu Çağlayan kavşağında yoldan çıkarak kara saplandı.

25 yolcunun bulunduğu otobüsü kurtarmak isteyen bazı vatandaşlar, bakkaldan satın aldıkları tuzu yola serpti.

Yolcu otobüsü, yarım saatlik bekleyişin ardından Karayolları 15. Şube Şefliği ekiplerince kurtarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance