Cezaevlerinden tahliyeler sürüyor

Denetimli Serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte tahliyeler başladı. Yasayla birlikte Sivas'ta 140'ı erkek 81'i kadın olmak üzere toplam 221 hükümlü tahliye olacak. Diğer cezaevlerindeki tahliyeler ise şöyle:

Cezaevlerinden tahliyeler sürüyor
Cezaevlerinden tahliyeler sürüyor
GİRİŞ 31.01.2013 18:18 GÜNCELLEME 31.01.2013 23:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Açık Cezaevi'nde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, 1 yıl ve daha az süre cezası kalan iyi halli hükümlüler Sivas'ta da öğlenden sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilmeye başlandı. Tahliye olmanın mutluluğunu yaşayan hükümlüler cezaevi nizamiyesinden dışarı adım atar atmaz, yakınları ile özgürlüğe kavuşmanın mutluluklarını paylaştı.

Bazı mahkum yakınları ise tahliye haberinin üzerine saatler öncesinden Açık Ceza İnfaz kurumu önüne gelerek bekledi. Cezaevinden 3 yaşındaki kızı Eylül ile birlikte tahliye olan kadın mahkumlardan Sibel Gül, "İçeride bulunan mahkum arkadaşlarımız var. İnşallah kısa sürede onlar da çıkar. Başbakana çok teşekkür ediyorum. Şu anda mutluluktan şoktayım. Bekliyordum böyle bir tahliye ama işin doğrusu ümidimizi kesmiştik" dedi.

Çeşitli suçlardan hükümlü olan kadın ve erkek mahkumlar da uzun yıllardır cezaevinde yattıklarını, artık hür olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yasayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kanun kapsamında Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 81'i kadın olmak üzere 221 hükümlünün tahliye edileceği belirtildi.

ELAZIĞ'DA 154 MAHKUM TAHLİYE EDİLDİ
Cumhubaşkanı Abdullah Gül'ün Denetimli Serbestlik Yasası'nı onaylamasının ardından Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan akşam saatlerinde tahliyeler başladı. Elazığ'da yasanın yürürlüğü girmesiyle 154 mahkumun tahliye edildiği belirtildi.

Denetimli Serbestlik Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ın onaylamasının ardından cezaevlerinde hakaret, yaralama, tehdit gibi suçluların aralarında bulunduğu 1.5 yılın altında cezaları kalan mahkumların tahliyelerine başlandı. Elazığ'da yasa kapsamında 154 hükümlünün tahliye edileceği belirtilirken, bugün dosyaları tamamlanan mahkumların tahliyelerine akşam saatlerinde başlandı. Cezaevi önünde yakınları tarafından karşılanan tahliye edilen hükümlüler, büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

BURSA'DA 80 MAHKUM TAHLİYE OLDU

İyi halli mahkumların dosyaları infaz hakimleri tarafından tek tek inceleniyor. Bursa'da  yaklaşık 550 hükümlünün yasadan yararlanacağı belirtiliyor.

Denetimli serbestlik büroları, hürriyetlerine kavuşan mahkumların kalan ceza süreleri kadar kamu yararına çalışma, karakola gidip imza atma şeklinde kontrol altında tutulmasına karar veriyor.

Yasa çerçevesinde, 15 bin hükümlünün salıverileceği belirtiliyor.

 ADANA'DA TAHLİYELER BAŞLADI

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6411 sayılı Yasa'nın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan ''açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme'' şartını askıya almasıyla Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin açık kısmında kalan 65 hükümlünün tahliyesi başladı.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle Kozan M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin açık bölümünde kalan 65 hükümlü tahliye talebiyle İnfaz Hakimliği'ne başvurdu.

Dosyaları incelemeye alınan hükümlülerden durumu yeni düzenlemeye uyan hükümlüler, denetimli serbestlik koşuluyla salıverilmeye başlandı.

Bu sırada, cezaevi önünde yakınlarının tahliye olmasını heyecanla bekleyen bazı aileler, davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.

Tahliye olan yakınlarını oynayarak karşılayan vatandaşlar, hükümet yetkililerine düzenleme için teşekkür etti.

Bazı hükümlü yakınları da cezaevi dışında bekleyenlere şeker ve lokum dağıttı.

Tahliye olan hükümlülerden İsa Bilgi, cezaevinden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, dışarıda olmanın mutluluğunu, yakınlarına kavuşmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Hükümlülerden Ahmet Dağlı da çok mutlu olduğunu belirterek, cezaevinde kalan arkadaşlarının da bir an önce hürriyetine kavuşmasını diledi.

ANKARA AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNDAN 40 MAHKUM TAHLİYE EDİLDİ

 ‘Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'dan yararlanan 40 mahkum, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. 

‘Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un onaylanmasıyla bu yasadan yararlanan bazı mahkumlar da tahliye edilmeye başlandı. Kanundan yararlanan Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 40 mahkum tahliye edildi.
Kanundan yararlanan mahkumların tahliyeleri devam ederken, mahkum yakınlarının da ceza infaz kurumunun çıkışındaki heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Tahliye edilen bazı hükümlüler ise, tahliye olmanın mutluluğunu dile getirerek, "Allah hükümetimize zeval vermesin. Bundan sonra hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Kanundan yararlanan bazı mahkumların cezaevinden tahliyeleri ise devam ediyor.

SİİRT'TE CEZAEVİNDEN TAHLİYELER BAŞLADI
Yeni kanun düzenlemesiyle birlikte Siirt Yarın Açık Cezaevi'nden 80 mahkum şartlı tahliye edilmeye başladı.

Siirt Yarı Açık Cezaevinde bulunan 80 mahkum işlemleri yapıldıktan sonra şartlı tahliye edildi. Tahliye edilen mahkumları yakınları ceza infaz kurumu önünde sevinçle karşıladı. Mahkumlar düzenlemeden memnun olduklarını ve geri kalan cezalarını denetimli serbestlik kapsamında geçireceklerini ifade ettiler. Tahliye sevinci yaşayan mahkumlar, "Bu yasadan yaralandığımız için çok mutluyuz. Hükümetten daha olumlu adımlar bekliyoruz. İnşallah bütün mahkumlar ailelerine kavuşur. Başbakan ve Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz. Bu 4. pakette sadece cezaevindekilerin değil çocukları olan ailelerinde çok beklentileri var. Onların beklentilerinde karşılanması için güzel bir umut ve bir düzenleme bekliyoruz" diye konuştu.

ADIYAMAN'DA 300 MAHKUM TAHLİYE EDİLDİ
Abdullah Gül'ün Denetimli Serbestlik Yasası'nı onaylamasının ardından Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan akşam saatlerinde tahliyeler başladı. Adıyaman'da yasanın yürürlüğü girmesiyle 300 hükümlünün tahliye edildiği belirtildi.

Denetimli Serbestlik Yasası'nı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasının ardından cezaevlerinde hakaret, yaralama, tehdit gibi suçluların aralarında bulunduğu 18 ayın altında cezaları kalan hükümlülerin tahliyelerine başlandı. Adıyaman Açık Cezaevi'nde bulunan 300 hükümlü yasa kapsamında tahliye edildi. İşlemleri tamamlanan hükümlülerin tahliye işlemleri akşam saatlerinde başlarken, cezaevi önünde yakınları tarafından karşılanan hükümlüler, büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler.

KAYNAK: DHA, AA, İHA
YORUMLAR 10
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    hükümet sadece senden değil herkesden yana merak etme. denetimli serbestlik azılı katilleri kapsamıyor. araştırın ondan sonra af ediyor deyin. bu resim bile olayı biraz açıklıyor
    Cevapla
  • Ersin Candan 11 yıl önce Şikayet Et
    kartal tibet. fevkaladenin fevki bu herhalde 10 numara olmuş
    Cevapla
  • serkan demirel 11 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kendi adaletini aramaya başlarsa ne olacak. böyle giderse sonumuz bu olur devlet kendine karşı işlenen suçları affetmeyecek vatandaşa karşı işlenen suçları affedecek aklın mantığın sona erdiği insanlığı üzen bir o kadar sinirlendiren bir haber hangi ab üyesi ülkede böyle bir karar veriliyor ayıp
    Cevapla
  • Mahone 11 yıl önce Şikayet Et
    ödülde verin madem. maaş falan bağlayabilirsiniz mesela.. hatta mağdur olanları alın içeri atın.. bumudur sizin adalet anlayışınız.. yazıklar olsun..
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    hökömetin kimden yana olduğunu örneklerle belirleyelim. 1. doğanın trilyon liralık vergi affı. 2. zeytin dalı uzatan baydemirin ceza almaması 3. hapistekilerin serbest bırakılması 4. apo ile sayın denilerek görüşmeler. 5. pekekelilerin öldürülmesini vahşi bulmalar 6. apoya ev hapsinin gündeme getirilmesi 7. anadilde savunma hakkı 8. gösteri yapan öğrencilerin aylarca hapiste tutulması 9. atama isteyen öğretmenin yerin dibine sokulduktan sonra göz altına alınması 10. yıllardır pekekenin elinde olan kaymakam, polis ve askerlerden haber alınamadığı gibi gündeme dahi getirilmemesi 11. masum kaçakçılara tazminat 12. sabah saatlerinde şehir içinde şehit edilen uzmanların ve polisin failini gören bir ALLAHın kulunun olmadığı yerde sonuç alınamaması 13. bunlarda yayınlanmaz zaten gerisine gerek yok ki yazalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde