15 bin hükümlünün tahliyesi devam ediyor

6411 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından bu sabaha kadar Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 164, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan ise 50 hükümlü denetimli serbestlik tedbiriyle salıverildi.

15 bin hükümlünün tahliyesi devam ediyor
15 bin hükümlünün tahliyesi devam ediyor
GİRİŞ 01.02.2013 11:56 GÜNCELLEME 01.02.2013 16:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, hükümlülerin denetimli serbestlikle tahliyeleri için ''açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme'' şartını kaldırmasının ardından cezaevlerinden salıvermeler devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan edinilen bilgiye göre, düzenleme uyarınca Ankara'daki cezaevlerinde salıverilmeyi talep edebilecek 600'e yakın hükümlü bulunuyordu. Bu hükümlülerden şu ana kadar 214'ü salıverildi. Bunların 164'ünün Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan, 50'sinin ise Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bırakıldığı açıklandı.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen hükümlülerin talepleri, infaz hakimlerince karara bağlanıyor.

İşlemlerin hızlı ilerlemesi için birer infaz hakimi, Sincan ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çalışıyor.

Hükümlülerin yakınları da cezaevlerinin önünde bekliyor.

-Eski Ankaragücü Kulüp Başkanı Ahlat da başvurdu-

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan eski Ankaragücü Kulüp Başkanı Bent Ahlat'ın da denetimli serbestlik tedbiriyle cezaevinden çıkmak için talepte bulunduğu ve talebinin incelendiği bildirildi.

-Ankara'daki 3 cezaevinde görüşme odaları hazır-

Kapalı cezaevlerindeki evli hükümlülerin eşleriyle görüşebilmelerine imkan tanıyan düzenleme doğrultusunda, Sincan F-1 ve F-2 ile kadın cezaevinde 2'şer odanın tamamlandığı belirtildi.

L-1 ve L-2 cezaevlerindeki görüşme odalarının ise kaba inşaatının bitirildiği kaydedildi. Bu cezaevlerindeki görüşme odalarının, cezaevi binası dışında inşa edildiği açıklandı.

6411 sayılı Yasa'nın, evli hükümlülerin eşleriyle görüşebilmelerine yönelik maddesi, 2 ay sonra yürürlüğe girecek.

Kandıra Açık Cezaevi'nden 160 hükümlü tahliye edildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Kandıra Açık Cezaevi'ndeki 160 hükümlünün tahliyesine karar verildi.

Kandıra Açık Cezaevi'ndeki mahkumlardan şu ana kadar 356 başvurunun olduğu ve bu kişilerin tahliye işlemlerinin yarına kadar tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Düzce Açık Cezaevi'nde kalan 91 hükümlü tahliye edildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Düzce Açık Cezaevi'nde kalan 95 kişi tahliye taleplerini içeren dilekçe verdi.

Dilekçeleri incelenen 95 hükümlüden 4'ünün bu talepleri kabul edilmezken, diğer 91 kişi, yapılan işlemlerin ardından tahliye edildi.

Bu arada, 11 mahkumun daha dilekçelerinin inceleme aşamasında olduğu ve yapılacak incelemenin ardından şartları uyan mahkumların tahliyelerinin gerçekleşeceği bildirildi.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesindeki Muratlı Açık Cezaevi'nden 53 hükümlü tahliye edildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Muratlı Açık Cezaevi'nden 53 hükümlü tahliye oldu.

İyi halli mahkumların dosyaları infaz hakimleri tarafından tek tek inceleniyor. Denetimli serbestlik büroları, hürriyetlerine kavuşan mahkumların kalan ceza süreleri kadar ''kamu yararına çalışma, karakola gidip imza atma'' şeklinde kontrol altında tutulmasına karar veriyor.

Tahliye edilenler, kendilerini almaya gelen yakınlarıyla cezaevinden ayrıldı.

Tekirdağ'da F ve T tipinde kalan hükümlülerden ise şartları tutan olmadığı için tahliye gerçekleşmeyeceği öğrenildi.

Tekirdağ Muratlı Açık Cezaevi'nden ise 80 hükümlünün daha tahliye talebiyle dilekçe verdiği belirtildi.

Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde kalan 30 hükümlü tahliye edildi

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nden 30 hükümlü tahliye edildi.

Tahliye edilen 30 hükümlünün cezasının kalan kısmının, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında toplum içerisinde infaz edileceği bildirildi.

 Denizli ve ilçelerindeki cezaevlerinden 365 hükümlünün tahliye edildiği bildirildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgiye göre, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan 200, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 100, Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 65 hükümlü tahliye edildi.

Çal B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan ise 5 hükümlünün tahliye için başvurduğu bildirildi.

Tahliye edilen 365 hükümlünün cezasının kalan kısmının, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında toplum içerisinde infaz edileceği kaydedildi.

Kastamonu'da yaklaşık 150 hükümlünün tahliye edildiği bildirildi.

Kastamonu E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi yetkililerinden alınan bilgiye göre, denetimli serbestlik yasasından 150'ye yakın hükümlü yararlandı.

Denetimli serbestlik yasasından, terör, cinsel istismar ve para cezası alanların dışındaki hükümlüler faydalandı.

Ayrıca cezasının son bir yılı kalan mahkumlar da yasadan yararlanıp tahliye edildi.

Kanundan yararlanan mahkumların tahliyeleri devam ederken, mahkum yakınlarının da ceza infaz kurumunun çıkışında bekleyişlerinin sürdüğü kaydedildi.

Kamuoyunda ''denetimli serbestlik'' olarak bilinen 6411 sayılı yasadaki değişikliğin ardından Bartın Kapalı Cezaevi'nden 5 hükümlünün tahliye edildiği bildirildi.

Yasayla birlikte suç işleme riski yüksek olan hükümlülere şartlı tahliye tarihlerinin en az üçte biri kadar konutta infaz tedbiri uygulanacak.

18.00-08.00 saatleri arasında konutta infaz tedbiri uygulanan bu hükümlüler, akşamdan sabaha kadar evlerinde bulunmakla yükümlü olacak.

Bartın Kapalı Cezaevi'nden 5 hükümlü tahliye oldu.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Bartın Kapalı Cezaevi'nden 5 hükümlü tahliye oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 6411 sayılı yasada yapılan değişiklik ile hükümlülerin denetimli serbestlik tedbirlerinden faydalanmak üzere serbest bırakılmalarında son 6 aylarını Açık Ceza İnfaz Kurumlarında kesintisiz olarak geçirme şartı ortadan kaldırılmış oldu.

Yapılan bu düzenleme ile Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü olarak bulunup şartlı tahliye tarihlerine 1 yıl kalmış hükümlüler denetimli serbestlik tedbirleri altında bulunmak üzere salıverilmeye başlandı.

Bartın'da tahliye edilenler, kendilerini almaya gelen yakınlarıyla cezaevinden ayrıldı.

Elazığ'da 19 hükümlünün tahliye edildiği bildirildi.

Kamuoyunda ''denetimli serbestlik'' olarak bilinen 6411 sayılı yasadaki değişikliğin ardından Elazığ'da 19 hükümlünün tahliye edildiği bildirildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 19 hükümlünün tahliye edildiği öğrenildi.

Elazığ Adliyesi'nin internet sitesinde Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal imzasıyla yapılan yazılı açıklamada ise açık cezaevinden 100'den fazla hükümlünün tahliye edilmesinin beklendiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Eren 7 yıl önce Şikayet Et
    Karabükten tahliye haberi varmı
    Cevapla
  • cihan ural 8 yıl önce Şikayet Et
    Tokatdan tahliye olan yokmu acabaa bilmi yorumki neden tahliye vermiyorlar secim geldi
    Cevapla
  • adem cetin 11 yıl önce Şikayet Et
    pes. kardeşim salim duysak sana katılıyorum hep böyle olmuşdur cezaevinden cıkarlar millete yapışırlar sonra masum insanında başı sıkıntıya girer vursan bir sıkıntı vurmasan bir sıkıntı
    Cevapla
  • adem cetin 11 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ne olacak. yine başlar boş adamların millete asılması ben bu işi hiç sevmedim cünkü ne zman böyle aflar oluyor cok masum hayatı seven insanın başı sıkıntıya giriyor ben vatandaş olarak memnun degilim sokaklar pskopat kaynar şimdi
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edelim... yasanın adı denetimli serbestlik.. şartları da yasa da belirtilmiş... rahşan affı demek çok zor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?