Mehmer Ağar erken tahliye olacak mı?

Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın aftan yararlanıp yararlanamayacağı tartışma konusu oldu

Mehmer Ağar erken tahliye olacak mı?
Mehmer Ağar erken tahliye olacak mı?
GİRİŞ 02.02.2013 08:13 GÜNCELLEME 02.02.2013 10:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte bir çok cezaevinde tahliyeler gerçekleşti. Susurluk davası kapsamında ceza alan eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da yapılan düzenlemede yararlanacağı iddia edildi.

Ancak yapılan yasal düzenleme terör ve organize suçlardan cezaevlerinde bulunan hükümlüleri kapsamaması bu yolun kapanmasına neden oldu.

Radikal'in haberine göre Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu kapsamında Türkiyegenelindeki mahkumlar tahliye edilmeye başlandı. Bu kapsamda 15 bin kişinin tahliye olacağı belirtiliyor.

Susurluk davası kapsamında 'Cürüm işlemek amacıyla silahlı teşekkül oluşturmak- silahlı teşekkülün yöneticisi olmak' suçundan 5 yıl ceza alan Mehmet Ağar'ın da mevcut düzenlemeden yararlanacağı öne sürüldü.

AĞAR'IN AVUKATI: MÜVEKKİLİM BU HAKTAN YARARLANAMAZ

Ağar'ın avukatı da müvekkilinin mevcut düzenlemede yararlanamayacağını belirterek "Yapılan değişiklik, terör ve organize suçları kapsamamaktadır. Müvekkilim de organize suç kapsamında ceza alması nedeniyle cezaevinde bulunmaktadır. Bu nedenle müvekkilim bu haktan yararlanamaz" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    ellere varda bize yoh mi?. ağar haklı. 15000 kişiyi salıyorsan ağarıda, balyozuda, ergenekonuda bırakman lazım. hak bunu gerektirir.
    Cevapla
  • idriscaglar 11 yıl önce Şikayet Et
    biran önce çıkar inşALLAH. sayın mehmet ağarın içeri alınması başlı başına bir hataydı zaten. umarım en kısa zamanda aramızda olur. o bizim her daim gönlümüzün lideridir...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    niyeki hastamı ?. siyasette yalnış yapıp milleti zor duruma düşürenler içerde kalmalı !
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 11 yıl önce Şikayet Et
    mükafat. ağar son dönemde yaptığı açılımların! mükafatını görecekti elbet....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi