Yalancı bahar ne kadar sürecek?

Dün termometreler 17 dereceyi gösterdi. Bahar havasını gören İstanbullular da sahillere akın etti. Bugün ise sıcaklık 13 derece civarında seyredecek. Salı günü sıcaklığın 10 dereceye düşeceği tahmin edilen İstanbul'a yağış bekleniyor.

Yalancı bahar ne kadar sürecek?
Yalancı bahar ne kadar sürecek?
GİRİŞ 04.02.2013 08:08 GÜNCELLEME 04.02.2013 08:08

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile akşam saatlerinde İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri, gece saatlerinde İstanbul il geneli, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, yurdun diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ile akşam saatlerinde İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ile akşam saatlerinde İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (lokal su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat), esmesi beklendiğinden iç ve batı kesimlerde baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile akşam saatlerinde İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçeleri, gece saatlerinde İstanbul il geneli, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı bulutlu, kıyı kesimlerinin sabah saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, doğu kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif olmak üzere yer yer sis hadisesi bekleniyor

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde hafif olmak üzere yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, batı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA DURUMU 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ (HARİTALI)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!