Dolandırıcıların yeni hedefi hacılar

Bazı kötü niyetli kişilerin hacca giden vatandaşları telefonla arayarak 60 lira karşılığında 'hac beratı' satmaya çalıştığını söyleyen İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, bunun bir dolandırıcılık olduğunu belirterek, vatandaşları mağdur olmamaları için uyardı.

Dolandırıcıların yeni hedefi hacılar
Dolandırıcıların yeni hedefi hacılar
GİRİŞ 06.02.2013 14:25 GÜNCELLEME 06.02.2013 14:25

4 Şubat 2013 tarihinde başlayan hac kayıtlarının 22 Şubat 2013 tarihine kadar devam edeceğini ifade eden İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, hacla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığında bir uyarı geldiğini belirterek, "Bunun vatandaşlarımıza mutlaka duyurulması istendi. Hacca gidip gelmiş olan vatandaşlarımıza telefonla ulaşılarak hac ve umre eğitimi ve turizmi isimli bir firma tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da ismi kullanılarak, PTT kargo aracılığıyla 60 lira ücret karşılığında kendilerine hac beratı verileceği şeklinde vatandaşlarımızın dolandırıldıkları öğrenildi. Vatandaşları mağdur olmamaları ikaz ediyoruz. Bu durumla karşılaşanların emniyete şikayet etmelerini istiyoruz. Hac beratı ne demek? Bu haccınızın kabul olduğuna dair bir berat mıdır, katılım belgesi midir? Böyle bir ibadetle ilgili belge verilmesi söz konusu değildir" dedi.

Hac kayıtlarının sadece il ve ilçe müftülükleri, ayrıca da internet vasıtasıyla yapıldığını ifade eden Müftü Canbey, "İlk defa kayıt yaptıracaklar 15 lira ücreti bankaya yatırıyor. Bu sene kayıt kuyruğu yok. Çünkü 18 günlük bir kayıt imkanı var. Ayrıca isteyenler internet üzerinden de kayıt yaptırabiliyor. Bu bakımdan müftlülüklerde çok fazla yığılma yok" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı