PKK'lı teröristin sözleri hakimi çileden çıkardı

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 'Çem' kod adlı PKK'nın Karayazı bölgesi sözde sorumlusu Vedat Erkmen'in Kürtçe savunma istemi kabul edildi.

PKK'lı teröristin sözleri hakimi çileden çıkardı
PKK'lı teröristin sözleri hakimi çileden çıkardı
GİRİŞ 06.02.2013 15:24 GÜNCELLEME 06.02.2013 20:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Erzurum Adliyesi'nde ilk kez Kürtçe savunma yapan Vedat Erkmen, "PKK'nın kadrosundayım. Örgütünü temsilen buradayım" dedi.

Erzurum'un Karayazı İlçesi kırsal alan sorumlusu 'Çem' kod adlı Vedat Erkmen, beraberinde 'Bürüsk Azman' kod adlı 18 yaşındaki A.A. olduğu halde Karayazı'dan Ağrı'ya gitmek için bir otomobili tehditle durdurdu. Sürücü ile birlikte yola çıkan iki PKK'lı güvenlik güçlerinin takibini fark edince Karayazı'ya dönerken trafik kazası geçirdi. Kaza ardından yakalanan Vedat Erkmen, 7 Temmuz 2012 tarihinde tutuklandı. 'Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak el değiştirmek, mala zarar verme, yağma' suçlarından 3'ü ağırlaştırılmış 5 kez ömür boyu ve 180 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan Vedat Erkmen'in hazırlanan iddianamede bir çok eyleme katıldığı vurgulandı.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada PKK'lı 30 yaşındaki Vedat Erkmen'in Kürtçe savunma istemi kabul edildi. Duruşmada hazır bulunan akrabası Burhan Erkmen yemin ettirildikten sonra tercümanlık yaptı. Kürtçe savunma yapan Vedat Erkmen, "Önder Abdullah Öcalan'a yapılan 15 Şubat komplosunu şiddetle kınıyoruz. Propaganda yapmıyorum. Örgütün elemanıyım, örgüt adına buradayım. Ben PKK'nın kadrosundayım. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. O eylemleri yapmadım. Yol kesmelerde zorbalık ve şiddet yoktu. Kars'ın Kağızman ilçesindeki Denizgölü köyü, Gobuk Deresi mevkii gerillaların denetimindedir. Her gelip geçen araç buradan denetimden geçer. Siviller de yine denetimden geçerek gider. Yol kestiğimiz sırada halkı süreç hakkında bilgilendiriyorduk. Ben kimseyi öldürmedim. Emniyette veKarayazı savcılığında verdiğim ifadeyi hatırlamıyorum. O zaman trafik kazası geçirmiştim, yaralıydım" dedi.

PKK örgütünün propagandasını yapmaması için uyarılan Erkmen'e Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Dosyaya yönelik savunmanı yapacak mısın yoksa, propaganda yapmaya devam mı edeceksin? Aksi halde savunma yapmana müsaade etmeyeceğim. Örgüt adına burada değilsin, birilerinin temsilcisi de değilsin. Buraya bizimle sohbet etmek için de gelmedin. İnsanların yolunu kestiğin, yağma vb suçları işlediğin iddiaları ile buradasın" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Vedat Erkmen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    kürtçüler çogunluk olsa ne cıkar ?'' kürt'' demedım --->>kürtçüler. abi adamalrda insana merhamet yok alın kürt olun ülke olun istersnız imparatorluk olun üç gün sonra bir birnizi yiyceksiniz... insanlıgınız eksik.... merhamet eksik... medeniyet eksik... hatta oturma kalkma konuşma adabı... eksik kere eksik... kürt dediğin ahlaklı olur namuslu olur cana kıymaz.... bugun kürtcülük yapanların alayı amacı başka ve kandırılmş kürtler... kürt geçinenlerin hiçbiri kürt özellikleri taşımıyor.... din yok diyenet yok insanıyet yok kim bu kürtçüler ? ekranlardaki kürtçüleri gören demez mi yahu bunların içinde hiç mi müslüman yok ? hepsi elinde tkp bayrakları bı yıldızlı bayrakları ? bumudur kürt ? hadi be ordan! diyarbakır sahabeler şehri kürtçülerin o bdplilerin kaçnı bir camide mevlütte veya dini bir ortamda gördünüz? bunlar kürt mürt değil! bu oyunları size ezberleten kreimlin saraylarında londra gecelernde alem yapıyor sizde (kürtçü geçinenler) onlra kölelik......
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    chp olmasa. acaba chp olmasa akp hala bu kadar oy alabilir miydi?
    Cevapla
  • Mustafa Yolcu 11 yıl önce Şikayet Et
    kürtler hiç bir zaman azınlık olmadı. gürcüler dillerine sahip çıkmıyor veya lazlar asimile olmaya razı olmuş diye kürtlerinde aynı şekilde asimile olmalarını istemek saçma olur.ayrıca yıllardan beri devam eden ve yeni yeni halkın dayatmasıyla durdurulan asimilasyon politikasına karşı çıkmamalarını istemek de saçma olur.hem gürcüler gürcistandan geldi bosnak macarlar bulgarlar kafkaslardan geldi bu ülke üzerinde kendilerini çok sahip görmüyorlarki sahiplenmiyorlar kürtlere gelince kürtlerin mezopotomyadaki geçmişi türklerden de eskidir.türklere malazgirtte ermenilere karşı kapı açan yine kürtlerdir şimdi sen kafkasyadan gelip memleketin her tarafında kendi dilini konuşuyorsun hadi bu senin hakkındır diyorum peki ben 2000 yıldır bu topraklarda yaşıyorum hiç bir yerden kovulup da gelmedim savaşlardan kaçıp gelmedim veya ülkem işgal edildi de kendime yeni yurt aramadım çünkü ben hep burdaydım ben neden kendi dilimi konuşmayayım.
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 11 yıl önce Şikayet Et
    akp'nin bu kadar rahat olma nedeni. akp^'ye bakıyoruz oylar cepte gözüyle bakıyor adamlar haklı .chp zaten belli chp bu ülkede 1000 yıl dursa bin yılda 1 defa hükümet olamaz . çünkü onların bu memleketin insanıyla yaşam tarzıyla alakaları yok . mhp'ye bakıyoruz hiç bir icraat yok hiç bir ışık yok . bdp pkk'nın maşası olmuş. parti yok yani memlekette anlayacağınız . bu gidiş gerçekten iyi bir gidiş değil .ben kendimden şüphe ederim sayın başbakandan şüphe etmem . ancak bu kadar iyi niyetli olmak kazandırmaz kaybettirir. bu yolun sonu emin olun aydınlığa çıkmaz karanlığa çıkar . diğer partiler kendilerine çeki düzen vermeliler artık .
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 11 yıl önce Şikayet Et
    küstahlık. benim anlamadığım bu memlekette sadece kürtler mi yaşıyor ? bakın karadeniz'de bu devletin vatandaşı binlerce gürcü vardır . ama hiç bir gürcü kardeşimi gürcü'ce konuşurken göremiyorum sağda solda . kendi aralarında konuşurlar o da ancak evlerinde. haa dışarda da konuşsunlar hiç önemi yok . ya laz kardeşlerim onlar da keza aynı şekilde . ya diğer bölgelerdeki romen kardeşlerimiz keza onlar da aynı şekilde en azından gördüğüm kadarıyla . ya bu kürtlere ne oluyo sorun ne anlamadım . anadilde savunmaymış hangi devirde yaşıyoruz şu yasa 20-30 yıl önce olsa anlardım çünkü o yıllarda kürtlerden türkçe bilmeyen hatrı sayılır miktarda vatandaşımız varmıştır. ama şuan türkçe bilmeyen olduğuna inanmıyorum . yani 3-5 tane nenemiz dedemiz vardır onu da bu devlet bu kadar alçak değil ya illaki çağırır bi tercüman halleder. bunların niyeti belli akp'yi de bindirdiler trene bakalım soluğu nerde alacaklar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak