İkizlerden kaymakamı duygulandıran mektup

Konya'nın Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel'in başlattığı ''Yetim ve Öksüzlere Mektup'' projesi kapsamında henüz 1 yaşında babalarını trafik kazasında kaybeden 13 yaşındaki İrem ile Eren adlı ikiz kardeşlerin yazdığı mektup herkesi duygulandırdı.

İkizlerden kaymakamı duygulandıran mektup
İkizlerden kaymakamı duygulandıran mektup
GİRİŞ 10.02.2013 12:08 GÜNCELLEME 10.02.2013 12:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaymakam Tuncay Sonel, devletin her zaman yetim ve öksüzlerin yanında olduğunu hissettirmek için yaklaşık üç ay önce ''Yetim ve Öksüzlere Mektup'' projesi başlattı.

İlçe merkezi, belde ve köylerdeki 281 yetim ve öksüz çocuğa, ''Anne ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve onlardan almasını istediğin şey ne olurdu?'' yazan birer mektup gönderdi.

Mektubu alan çocuklar da isteklerini mektupla dile getirdi.

Her biri farklı isteklerde bulunan çocukların tüm istekleri kısa zamanda yerine getirildi. Mektupların her biri duygu yüklüydü.

Kaymakam Tuncay Sonel'i duygulandıran mektuplardan birisi ise kendileri henüz 1 yaşındayken babaları Erdal Yılmaz'ın trafik kazasında öldüğü 13 yaşındaki İrem ile Eren Yılmaz kardeşler oldu.

-''Annemin karnını da birlikte paylaştık''-

İkiz kardeşlerden İrem Yılmaz, mektubunda; ''Eğer babamız hayatta olsaydı ondan tek bir bilgisayar isterdik. Ne de olsa zaten biz kardeşimle annemin karnını 9 ay birlikte paylaştık'' cümlelerine yer verdi.

İrem ve Eren Yılmaz kardeşler, başkaları da projeden faydalansın diye tek bilgisayara razı oldu.

Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetim ve öksüzleri sevindirmenin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Söz konusu çocukların eğitimlerine de katkıda bulunacaklarını ifade eden Sonel, çocukların devletin sıcaklığını ve şefkatini her zaman yanlarında göreceğini vurguladı.

Gelen mektupların kendisini çok duygulandırdığını aktaran Sonel, sadece kendilerini değil, diğer çocukları da düşündükleri için yalnızca bir istekte bulunan İrem ve Eren Yılmaz kardeşlerin örnek davranış sergilediğini bildirdi.

-''Biz ayrıcalıklıyız''-

İrem Yılmaz ise Kaymakam'dan aldıkları mektubun kendilerini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini söyledi.

Okuldaki arkadaşlarına böyle bir mektup gelmediğine dikkati çeken Yılmaz, ''Ayrıcalığım olduğunu düşündüm. Çünkü Kaymakam bey sadece okulda bize mektup göndermişti. Bilgisayarımız eve geldiğinde çok heyecanlandık. O gece heyecandan uyuyamadık. Biz tek bilgisayar istedik, çünkü diğer yetim ve öksüz arkadaşlarımızın da projeden daha iyi faydalanmasını arzu ettik'' diye konuştu.

İkizlerin annesi Dilek Yılmaz (41) da hediyenin değil, gelen mektubun önemli olduğunu vurguladı.

Kaymakam Sonel'in yaklaşımıyla çocuklarının mutluluğunun ikiye katlandığını ifade eden Yılmaz, ''İki değil de tek hediye isteyen çocuklarımın sergilediği davranış beni çok duygulandırdı. Çocuklarımla her zaman gurur duydum. Görevliler bile çocuklarım tek hediye alırken çok şaşırdı'' dedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • REŞAT ER 11 yıl önce Şikayet Et
    etkileme.... gerçek ve samimi olunca söz insanı ta derinden sarsıyor....duygulanmamak imakansız.o kardeşlerden ALLAH razı olsun.babasının mekanı cennet olsun.çoçukları vatan-a ve millet'e hayırlı birer evlat olsun.kimsenin bu dünyada garantisi yok yok yok......selam ve dua ile...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?