Barajın suyu çekildi, iskele ortada kaldı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde elektrik enerjisi üretimi için yapılan Kılıçkaya Barajı'nda su düzeyinin yaz aylarına göre önemli ölçüde azalması dikkat çekti. Yazın tekneye binmek için kullanılan iskele suyun çekilmesiyle ortada kaldı.

Barajın suyu çekildi, iskele ortada kaldı
Barajın suyu çekildi, iskele ortada kaldı
GİRİŞ 11.02.2013 11:10 GÜNCELLEME 11.02.2013 11:10
Kelkit Çayı üzerinde elektrik enerjisi üretimine yönelik olarak inşa edilen Kılıçkaya Barajı'nda, bölgede kurulan hidroelektrik santrali sayısının artmasıyla kışın su düzeyinde önemli ölçüde düşüşler görülmeye başladı. Normal su düzeyinde 64 kilometrekare alana sahip olan ve senede 332 Gwh'lık enerji üreten baraj gölünde, kış aylarında görülen su düzeyinin azalması bu yıl net olarak ortaya çıktı.

Suşehri Belediyesi'nin yaptığı çalışma ile yaz aylarında tekne gezintisi yapılan ve piknikçilerin gözde mekanı haline gelen baraj gölünün şu günlerde bambaşka bir görüntü aldığı görüldü. Yazın ilçe halkının baraj gölünde tekne turu atmak için kullandığı iskele de suyun çekilmesi ile ortada kaldı. Bölgede kurulan hidroelektrik santrali sayısının 14'e ulaştığı ve hepsinin suyunu bu barajdan aldığı ifade edildi. Karların erimeye başlaması ve bahar yağmurlarıyla su düzeyinin eski haline dönmesi bekleniyor.

Kılıçkaya Barajı Suşehri Belediyesi Sosyal Tesisleri çalışanı Serkan Koçer, kış mevsiminde suyun santraller tarafından yoğun kullanılması nedeni ile düzeyinin düştüğünü belirtirken, yazın yağışlarla normale döndüğünü söyledi. Mayıs ayında düzeyin normale döneceğini belirten Koçer, baraj gölünü kışın görenlerin yazınki görüntü ile arasındaki farkı şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer