Şanlıurfa'da polis ile köylüler birbirine girdi

Şanlıurfa'da, hazine arazilerinin muhtar tarafından kendi akrabalarına kullanılmak üzere verildiğini iddia eden ve tepki için Şanlıurfa-Mardin karayolunu kapatan köylüler ile polisler arasında arbede çıktı.

Şanlıurfa'da polis ile köylüler birbirine girdi
Şanlıurfa'da polis ile köylüler birbirine girdi
GİRİŞ 14.02.2013 12:13 GÜNCELLEME 14.02.2013 12:13

 ŞANLIURFA'da, hazine arazilerinin muhtar tarafından kendi akrabalarına kullanılmak üzere verildiğini iddia eden ve tepki için Şanlıurfa-Mardin karayolunu barikat kurarak ulaşıma kapatan köylüler ile eylemlerine son vermesi çağrısında bulunan polisler arasında arbede çıktı. Karayolunun yaklaşık yarım saat ulaşıma kapanmasına neden olan gerginlikte taş atmaya kalkışan ve polise direnen 8 kişi gözaltına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Şanlıurfa-Mardin karayolunun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. Merkeze bağlı Güveren Köyü sakini yaklaşık 40 kişi, muhtarın köyde bulunan hazine arazilerini yakınlarının kullanmasına izin verdiğini, elektrik, su problemlerine çözüm bulunmadığını, yetkililerin de sorunlarına duyarsız kaldığını iddia ederek Şanlıurfa-Mardin karayolunu ulaşıma kapattı.

Taş ve kamyon lastikleriyle kurdukları barikat ile Şanlıurfa'dan Mardin'e giden yolu ulaşıma kapatan köylülerin eylemi kısa sürede uzun araç konvoyu oluşmasına neden olurken, sürücüler durumu telefonla polise bildirdi. Gelen ihbar üzerine eylemin yasa dışı olabileceği değerlendirilerek olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

ARBEDE ÇIKTI, POLİS TOKATLANDI

Zırhlı araçlarla eylem yapılan yola giden polisler, köylülere taş ve lastiklerle oluşturulan barikatın kaldırılarak yolun açılması yönünde uyarıda bulundu. Ancak, sorunlarına çözüm bulunmadığını ve köy muhtarının hazine arazisini yakınlarının kullanımına açtığını iddia eden Gülveren Köyü sakinleri, polisin yolu açmaları yönündeki çağrısına olumsuz yanıt verdi. Polisin yolu açma girişimine de tepki gösteren bazı köy sakinleri, yerde bulunan taşları güvenlik güçlerine atmaya çalıştı. Bu sırada bir köylü, kendisini uyaran komisere tokat atarak yere düşürdü. Bunun üzerine çıkan başlayan gerginlik sırasında polis ile köylüler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kısa süreli arbede sırasında polis, kendilerine taş atmaya kalkışan ve direnen 8 kişiyi gözaltına aldı. Yere yatırılarak kelepçelenen şüpheliler, karga tulumba polis aracına konuldu. Yaklaşık yarım saat ulaşıma kapanan karayolu, taş ve lastiklerin kaldırılmasıyla yeniden açıldı. Şüpheliler ise sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler