Bir'in 'Koğuş Çaycısı' yaptığı paşa isyan etti

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Org. Çevik Bir'in cezaevinde koğuş çaycısı muamelesi yaptığı oda arkadaşı Tuğgeneral Akbulut isyan etti. Akbulut verdiği 6 dilekçenin ardından Bir'in koğuşundan alındı.

Bir'in 'Koğuş Çaycısı' yaptığı paşa isyan etti
Bir'in 'Koğuş Çaycısı' yaptığı paşa isyan etti
GİRİŞ 17.02.2013 17:07 GÜNCELLEME 17.02.2013 17:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mustafa Türk'ün haberi

28 ŞUBAT soruşturması kapsamında yeni dalgalar yapılırken, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in cezaevindeki uygulamaları koğuş arkadaşını isyan ettirdi. Bir'in Sincan F Tipi Cezaevi'nde aynı odayı paylaştığı emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut'a sürekli 'çay demletme' ısrarı huzursuzluk meydana getirdi.

'Ünal çay demle de içelim'

Sincan Cezaevi'nde Çevik Bir'le oda arkadaşı emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut arasında 'çay demleme' tartışması çıktı. Bir'in, astı Akbulut'a sık sık "Ünal çay demle, içelim" talimatları 'rutin' hale gelince Akbulut, cezaevi yönetimine 6 kez dilekçe vererek odasının değiştirilmesini istedi. Talebi değerlendiren Sincan Cezaevi Müdürlüğü, Akbulut'un isteğini yerine getirdi. Akbulut'u Bir'in kaldığı A bloktaki odadan alan cezaevi yönetimi, C bloktaki başka bir odaya yerleştirdi. Akbulut'un odadan ayrılmasının ardından Çevik Bir'in şimdi emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve bir emekli albayla aynı odayı paylaştığı öğrenildi.

Senin yüzünden buradayız

Öte yandan Sincan'da 28 Şubat tutukluları arasında gruplaşmann yaşandığı belirtildi. Bazı komutanların Çevik Bir'le, "Senin yüzünden buradayız, senin yüzünden soruşturmaya dahil edildik" diyerek tartıştığı, cezaevi yönetiminin de arbede yaşanmaması için Bir'e muhalif komutanların kaldığı bloğu değiştirdiği, ortak alanlarda da bir araya gelmemelerine dikkat edildiği öğrenildi.

Bir emretti brifing verdim

7 emekli paşa önceki gün 28 Şubat için ifadeye çağrıldı. Mahkemeye sevk edilen 6 komutandan 3'ü tutuklandı, 3'ü serbest kaldı. Tutuklanan komutanlardan dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Tuğamiral Ruhsar Sümer, savcılıkta BÇG brifinglerini verdiğini kabul etti. Sümer BÇG belgelerine ilişkin de "Söz konusu belgeler doğrudur. Belgelerde benim vermem gereken brifingler belirtilmiştir. Fakat bu brifinglerin içeriğini konu ve kapsamını ben hazırlamadım. Bana kitapçık halinde Çevik Bir Paşa'nın emri ile İstihbarat Başkanı tarafından verilmiştir. Ben brifing metinlerinin emir gereği sunan bir amiral olarak görevlendirildim" dedi.

BANDIRMA'DA YENİ 28 ŞUBAT GÖZALTISI

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki 6'ncı Jet Hava Üs Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş C.Y., 28 Şubat Operasyonu kapsamında dün sabah evinde gözaltına alındı. Balıkesir Polisi, Astsubay Cemal Y.'i Aşabayır Mahallesi Ordu Caddesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Evde arama yapan polis, bilgisayar ile bazı CD'lere el koydu. Ankara'ya götürülmesi beklenen Cemal Y.'nin, burada Adliye'ye çıkartılması bekleniyor.

Hoştan da Tolon ve Küçük'e servis yaptı

ERGENEKON terör örgütü davası tutukluları arasında da çay servisi iddiaları medyaya yansımıştı. O dönem emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le aynı odayı paylaşan yeraltı dünyasının tanınan isimlerinden Sami Hoştan'ın, paşalara çay servisi yaptığı ortaya çıkmıştı. HAberlerin ardından Sami Hoştan'ın kardeşi Sedat Hoştan, "Ağabeyim büyüklerine çay ikramı yapıyorsa saygısındandır'' demişti.

28 Şubat'ta 4 firari var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması'nda tutuklu sayısı son 3 dalganın ardından 72'ye ulaştı. Tutuklu şüphelilerin, 3 Yargı Paketi kapsamında yaptıkları tahliye başvuruları Özgürlük Hakimleri tarafından reddedildi. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan emekli Tümgeneral Sedat Arıtürk, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, soruşturma savcıları ise bu karara itiraz etti. Bunun üzerine Arıtürk, hakkında tutuklama kararı çıkarıldı ama şu ana kendisine ulaşılamadı. Arıtürk'ün yanı sıra emekli Korgeneral Erdoğan Öznal ve emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak ile emekli albay Eser Şahan'a da bugüne kadar ulaşılamadı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    olene kadar cay demlesin hainler. bu israil batinin ajanlarini olene kadar orda tutun yada ilacla hepsini kokunden goturun ,onlar yok turkiye guclu onlar var turkiye batagin icinde. yok edin ailelerini kokunden temizlik yapilmali.
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    çaylarrrrrr. paşaçayı olsun derler bizde yani sulandırılmış çaydır,zamanında yanlışlara dur demeyi bilmezsen bu alışkanlık kalıcı oluyor.kişilikleri oturmayanlar ölenekadar başkasına hizmet ederlermiş.
    Cevapla
  • tugay 11 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyleeee. düşün birbirinize, yiyin birbirinizi.. çaycı olacak adamlar paşa olursa olacğı buydu, işte sana uygun olacak iş bu.. çaycılık.. sanki tsk'da farklı bir iş yapıyordun, orada da rütbeli çaycıydın zaten, şimdi neden gocunuyorsun ? menfaatin bitti çünkü..
    Cevapla
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    öfkeli çaycıları avluda toplayın. demli olsun.
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 11 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar emekli olmamışlar mıydı?. Hala bu höt zöt, emir komuta, üst-ast raconları nereden icap ediyor. Çay koy da içelim diyen tutukluya kalk kendin al diyemiyor muymuş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!