Aynalıgöl mağarası turizme açılıyor

Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde 13 yıl önce bir çobanın bulduğu ve tekne ile denizden ulaşılabilen Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası'nın dünya turizmine kazandırılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Aynalıgöl mağarası turizme açılıyor
Aynalıgöl mağarası turizme açılıyor
GİRİŞ 18.02.2013 16:17 GÜNCELLEME 18.02.2013 16:17

Sancak Burnu'nda uzunluğu 555 metreyi, genişliği yer yer 100 metreyi bulan, tavan yüksekliği 18 metreye ulaşan ve ana galeri dibinde 150 metre uzunluğunda, 30 metreye ulaşan derinlikte göl bulunan; sarkıt, dikit, sütun, akma taş, mağara iğnesi türünden damlataşların oluştuğu Aynalıgöl Mağarası ışıklandırıldı, yol ve su hizmetleri tamamlanma aşamasına geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri ve gazetecilerin de katıldığı bir gezi organize edip, Aydıncık'taki Aynalıgöl Mağarası'nı tanıttı. Kabahasanoğlu, 1.5 saatlik tekne yolculuğunun ardından güçlükle ulaşılan doğa harikası mağaranın karadan ulaşımının sağlanmasıyla yılda 100 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Aynalıgöl Mağarası'nı yakın süreçte ziyarete açacaklarını anlatan Kabahasanoğlu, "Bu doğa harikasını keşfeden çobanımızı tebrik etmek istiyorum. Bizlere, Mersine ve turizme çok şeyler kattı. Henüz faaliyette olmamasına rağmen ziyaretçilerin ilgisi çok yüksek. Umuyoruz ki zaten en kısa zamanda dünya çapında duyulacak. Birçok kesimin dünyanın en güzel mağaralarından birisi olduğu noktasında fikir ortaklığı yaptığı Aynalıgöl Mağarası'nda incelemelerde bulunduk. Türkiye'de hiçbir mağaranın Aynalıgöl ile karşılaştırılamayacağının altını çizmek isterim. Söz konusu mağarayı yeryüzü cenneti olarak nitelendirebiliriz. Burası herkesin gelmesi gereken bir yer" diye konuştu.

Silifke Müze Müdürü İlhan Öztürk ise 1999'da yörede keçi ve koyun otlatan bir çobanın tesadüfen bulduğu Aynalıgöl Mağarası'nın özelliklerini anlattı. İlhan Öztürk, "Yeryüzünden 50 metre derinlikte bulunan mağaramız, 30 milyon yıllık kalkeloik yapıdan oluşan bir doğa harikasıdır. Milyonlarca yıllık el değmemiş bir yeryüzü cenneti olan Aynalıgöl, dünyanın tüm zenginliklerini taçlandıran bir yapıdadır. 150 metre uzunluğunda ve 30 metre derinliğindeki gölümüz, tabiat harikalarını anlamlandırıyor. Göle Akdeniz'in eşsiz mavisi hissedilerek geliniyor" diye konuştu.

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise Aynalıgöl Mağarası'nın dünyada bir benzerinin olmadığını kaydederek Mersin Valiliği'nin yol ve su yatırımlarını da kısa sürede tamamlayacağına inandığını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!