Ordulular'da büyükşehir seferberliği

Ordulular 5. Ordulular Sevgi Şöleni'nde bir araya geldi. Bağcılar'da düzenlenen programda gündem Ordu'nun büyükşehir yapılması idi. Program kapsamında İstanbul'da yaşayan Ordulular'a nüfus kayıtlarını Orduya alma çağrısı yapıldı.

Ordulular'da büyükşehir seferberliği
Ordulular'da büyükşehir seferberliği
GİRİŞ 18.02.2013 17:11 GÜNCELLEME 18.02.2013 17:11

Ordu Dernekler Platformu Geleneksel 5. Ordulular Sevgi Şöleni'ni düzenledi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Şölene Ordu'nun büyükşehir yapılması damga vurdu. TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Sonuçlarına göre yaklaşık 742 bin nüfusu olan Ordu'nun Büyükşehir olabilmesi için yeni kanuna göre 750 bin nüfusu olması gerekiyor. Şölende İstanbul'daki Orduluların nüfuslarını kendi şehirlerine taşıma çağrısı yapıldı.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ordu ve İstanbul'dan çok sayıda milletvekili, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile yaklaşık 10 bin Ordulu katıldı.

Program kapsamında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın yaklaşık 750 bin nüfusu ile Türkiye nüfusunun yüzde 1'ini oluşturduğuna dikkat çekerek, “İlçemizde çok sayıda Ordulu hemşehrimiz de yaşıyor” dedi. Hem Ordulu, hem de İstanbullu, Bağcılarlı olmak gerektiğine vurgu yapan Çağırıcı, İstanbul'un farklı kültürlerin buluşmasıyla daha da zenginleştiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yaptığı konuşmada Ordu'nun büyükşehir olmasını desteklediğini söyledi. Güçlü Türkiye olmanın iki önemli ayağının olduğunu belirten Kurtulmuş bunlardan birinin güçlü ekonomi, diğerinin ise barışın sağlanması olduğunu ifade etti. ''Şu anda ekonomimiz çok güçlü hale geldi, ancak çok daha iyi olmamız gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yürütüyoruz'' diyen Kurtulmuş, içi barışın sağlanmasına yönelik de ''İç barışı sağlayamayan bir ülkenin güçlü olmasına imkan yok, bu ayağın aksamaması lazım. Biz şu anda iç barışı temin etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Gecede konuşan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da düz hesabın, her yerde olduğu gibi 50 veya 100 değil 52 olduğunu söyledi. Şahin, “Ordu'nun nüfusu şu anda 742 bin civarında. Arkadaşlarımız çalışıyor sizin de desteğinizle bu sayıyı 15 gün içerisinde Ordulular'ın düz hesabı olan 752 bine çıkartmaya var mısınız” dedi. Ordu insanının kardeşliğin ve birliğin simgesi olduğunu söyleyen Şahin, “Burada birlik, beraberlik var, artık Ordu denince herkesin aklına dostluk kardeşlik geliyor” dedi.

Ordu Dernekler Platformu Başkanı Opr. Dr. Şenel Yediyıldız ise yaptığı konuşmada, “Ordulu hemşerilerimizle, bu tarz etkinliklerde buluştuğumuz için çok mutluyuz, inşallah bu etkinliği her yıl düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Program kapsamında, katkılarından dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür plaketi verildi. Gece, Cengiz Kurtoğlu'nun verdiği konserle sona erdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir