Yalçın yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi

Oda TV davasında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın, festivale davet edildiğini belirterek yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Yalçın yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi
Yalçın yurtdışı yasağının kaldırılmasını istedi
GİRİŞ 19.02.2013 12:47 GÜNCELLEME 19.02.2013 12:47

 Yalçın, avukatları aracılığıyla davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Mahkemeye verilen dilekçede Yalçın'ın tutuklanmadan önce Sivas olaylarını konu alan 'Menekşe'den önce' isimli belgesele başladığı, tutuklandıktan sonra belgeseli arkadaşlarının tamamlandığı belirtildi. Belgesel nedeniyle Yalçın'ın festivallere davet edildiği öne sürülen dilekçede, yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle söz konusu organizasyonlara katılamadığı belirtildi.

Bu durumun Yalçın'ın mesleki kariyerini ve Türkiye'nin saygınlığını olumsuz etkilediği ifade edilen dilekçede, Yalçın'ın 'Menekşe'den önce' isimli belgeselin yönetmeni olması sebebiyle Türkiye / Almanya Film Festivali'ni düzenleyen İnterforum adlı kurum tarafından Almanya'ya davet edildiği belirtildi. Konuşmacı olarak da programa davet edildiği belirtilen dilekçed, "Ancak müvekkil hakkında yurt dışı  çıkış yasağı bulunduğundan 14-18 Mart 2013 tarih aralığını kapsayan davete henüz bir cevap verememiştir. Adli kontrol tedbiri mesleğinin gereklerini yerine getirmesine engel olmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yalçın'ın 21 Mart tarihinde görülecek olan duruşma öncesinde Türkiye'de olacağı kaydedilen dilekçede, Yalçın hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talep edildi.

Bu talebin reddedilmesi halinde, daha önce İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başka sanıklara uyguladığı şekilde yurt dışı çıkış yasağının festival tarihinde geçici olarak kaldırılması istendi.
Dilekçeyle ek olarak Soner Yalçın'a gelen davetiye ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yurt dışı çıkış yasağının geçici olarak kaldırılmasına ilişkin kararlar da mahkemeye sunuldu.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"