Bakan Yazıcı Muratlı sınır kapısını inceledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin'in Borçka ilçesi Muratlı köyüne giderek, açılması planlanan Muratlı Kara Hudut Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Yazıcı Muratlı sınır kapısını inceledi
Bakan Yazıcı Muratlı sınır kapısını inceledi
GİRİŞ 21.02.2013 20:30 GÜNCELLEME 21.02.2013 20:30

Yazıcı'ya Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta eşlik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, köylünün isteklerini Güreşen köyü ve çevresinde bulunan 11 köy sakinleri adına o bölgede yaşayan maden mühendisi ve aynı zamanda Ak Parti İl Yöneticisi İlker Özkan'dan dinledi. Güreşen köyü ve çevre köylerini kapsayan haritayla Bakan Yazıcı'ya anlatan Özkan "2002 yılında Muratlı barajının tamamlanmasından önce projesi yapılan fakat hükümet değişikliği ve bakan değişikliği nedeniyle 10 yıldır askıya alınan bu proje 11 köyü mağdur etmiştir. Güreşen köyü ve etrafındaki 11 köy Muratlı barajının havzası nedeniyle Borçka ilçe merkezine gidiş, geliş olmak üzere 25 kilometre uzaklaşmıştır. Bu projeye ne DSİ ne de, Karayolları sahip çıkıyor. İkisi de bir birine pas atıyor" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, "İlgili bakan arkadaşıma bu konuyu ileteceğim" diye konuştu.
Bakanı Hayati Yazıcı hazırlanan projenin haritasını köylülerden istedi. Köylüler haritanın renksiz fotokopisini verince, Bakan Yazıcı, haritanın renklisini alarak "renklisini kendinizde tutuyorsunuz" deyince köylüler gülerek karşılık verdi. Ardından Bakan Yazıcı, Sarp Kara Hudut Sınır Kapısında incelemeler yapmak üzere Sarp'a doğru hareket etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor