Merkel'in Kapadokya gezisinde 'Beyaz İp' krizi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen Almanya Başbakanı Angela Merkel, peribacalarına hayran kalırken, Merkel'in korumaları ile gazeteciler arasında 'Beyaz İp' krizi yaşandı.

GİRİŞ 25.02.2013 10:41 GÜNCELLEME 25.02.2013 11:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretinin ardından UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınan Kapadokya bölgesindeki peribacalarının yoğun olarak bulunduğu Paşabağı'nı ziyaret eden Merkel, burada Bakan Çelik ve rehberlerden peribacalarının oluşumu hakkında bilgi aldı. Peribacalarını hayranlıkla gezen Merkel, bakan Çelik'e bölgeyi çok beğendiğini ve burayı her yıl yüz binlerce Alman turistin görmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu arada, Merkel'in korumaları ile gazeteciler arasında bir süre 'Beyaz İp' krizi yaşandı. Alman korumalar, tepkiler üzerine gazeteciler ile Başbakan Merkel arasına gerdikleri beyaz ip uygulamasına son verdiler.

Merkel, Paşabağı ziyaretinin ardından Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan St. Jean Kilisesi'ni gezdi. Kilisedeki freskler hakkında Türk rehberlerden bilgi alan Merkel'e, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş tarafından bir Hitit Anforası hediye edildi.

Merkel daha sonra geniş güvenlik tedbirleri arasında kiliseden ayrılarak Kapadokya Tuzköy Havaalanı'na gitti.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 1
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    kimseye deyerinden fazla önem vermiyecen. Yıllardır türklerin sırtından kalkınan utanmaz lar bizi avrupada islamı temsil etmemizden korkuyor,hep küçük görüyor,tam cevap zamanı ben hacı olmasına yardımcı olurdum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri