İzmir'de çöplük alanı protestosu

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Harmandalı çöp depolama alanında vatandaşlar, belediyelere ait 300 çöp aracının önünü kesti.

İzmir'de çöplük alanı protestosu
İzmir'de çöplük alanı protestosu
GİRİŞ 26.02.2013 13:43 GÜNCELLEME 26.02.2013 13:43

Atıkların tahliye işlemini engellemek için oturma eylemi yapan vatandaşlar, bölgede kireçle kapatılan dereler için de; “Pamukkale travertenleri değil çöplük alanı” benzetmesi yaptı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan ve yıllardır vatandaşları canından bezdiren Harmandalı çöp depolama alanı bugün sabah oturma eylemine tanık oldu. Belediyelere ait çöp kamyonlarının önlerini keserek eylem yapan vatandaşlar 24 saat kesintisiz süren atıkların tahliyesinin son bulmasını isteyerek yetkililere çağrıda bulundu. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği, sinirlerin gerildiği bölgede ekiplerin ikna çabalarının yetersiz kaldığı görüldü.

İki kilometreyi bulan çöp kamyonlarının oluşturduğu kuyruk nedeniyle trafikte de zaman zaman aksama yaşandı. Yaklaşık 3,5 saat süren eylem sonrasında Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Aşkın'ın devreye girmesi sonucu vatandaşlar eylemlerinden vazgeçti. Çöp kamyonları mesailerine kaldığı yerden devam etti.

2009 yılından bu yana görev yapan ve eyleme destek verenler arasında bulunan Çiğli Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kaza da bölgede insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek; “İnsanlık dramı var Harmandalı'da. İzmir'de her belediye çöpü istemiyor ama ne hikmetse çöpleri Harmandalı'na getiriyorlar.

2003 yılındaki rapor açıklansın. Burası pimi çekilmiş bomba gibi. Bu yolda yağmur yağarken çocuklarımız okul yolunda çöplerin akıntıları içinde ulaşımlarını sağlıyor. Bu bir açlık grevidir. Biz somut öneri istiyoruz. Artık hikayeye ihtiyacımız yok. Kim gelirse gelsin buradan çöpü kaldıracak” dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Erdoğan da sağlıklarının tehlike altında olduğunu hatırlatarak bölgenin giderek yaşanmaz hale geldiğini söyledi.

GÜNLÜK 12 TON ÇÖP DÖKÜLÜYOR

Öte yandan bölgenin 20 yıldır çöp depolama alanı olarak kullanıldığını ifade eden ilçe belediyelerine ait temizlik işleri ekipleri; “Her belediyenin yaklaşık 40 çöp kamyonu var. TIR'lardan hariç. Günlük 12 ton çöp dökülüyor. Bu da kentte yaklaşık 500 ton çöp dökümünün günlük yapıldığını gösteriyor” dediler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt