İşte MKP'ye yönelik operasyonun görüntüleri

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, Maoist Komünist Partisi (MKP) tarafından düzenlenen eylemleri aydınlattı.

GİRİŞ 26.02.2013 20:15 GÜNCELLEME 26.02.2013 23:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, merkez Aktuluk köyünde bulunan Dinar Hidroelektrik santraline yönelik olayı aydınlattı. 23 Ağustos 2012 tarihinde şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve işletmesi özel bir şirkete ait olan Dinar HES'e 5-6 kişi olduğu değerlendirilen bir grup MKP örgüt mensuplarınca saldırı gerçekleştirilmişti. Düzenlenen saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri, olayın MKP tarafından yapıldığını tespit etti.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birlikler tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde Tunceli'nin Ovacık İlçesi, Koyungölü Köyü, Karagöl mevkiinde silahlı çatışma sonrasında 25 MKP örgütü mensubunu sağ olarak teslim almıştı. Güvenlik güçleri MKP'lileri sağ yakalamak için 24 saat ikna çabasını sürdürmüşlerdi. Sağ ele geçirilen örgüt mensuplarına ilk sağlık muayenesi teslim oldukları bölgede yapıldıktan sonra, helikopterle sorgulanmak üzere Ovacık ilçesine getirilmişlerdi.

Teslim alınan MKP mensuplarına ait doküman ve silahlar, Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Burada yapılan incelemelerde örgüt mensuplarının aynı silahları kullanarak saldırı ve sabotaj eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edildi. Kriminal raporlar, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Yine aynı MKP örgütü mensuplarının 12 Ekim 2012 tarihinde Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde ajanlıkla suçladıkları Ali Haydar KAYA isimli vatandaşın öldürülmesi ve 28 Eylül 2012 tarihinde Tunceli Ovacık karayolunun kesilerek Tunceli'de faaliyet gösteren özel bir firmaya ait aracın yakılarak silahla taranması olaylarını da aynı silahlarla gerçekleştirdikleri, Jandarma Kriminal laboratuvarınca yapılan inceleme neticesinde ortaya çıkarıldı.

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, 19 Eylül 2012 tarihinde Adliye lojmanlarına giriş yaptığı sırada, düzenlenen suikast sonucu ağır yaralanmış daha sonra kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Başsavcının öldürülmesini PKK üstlenirken, olayı araştıran jandarma ekipleri, Başsavcı Uzun'un MKP tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine geniş çaplı inceleme ve araştırmalarına devam ediyor.

16 Kasım 2012 tarihinde sağ ele geçirilen ve tutuklanarak Malatya E tipi cezaevine konulan 25 MKP'linin davası Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    asil bir müslüman türk, kominist olamaz !. bu ışkınlarda bir anormallik var, ya asılları türk değil yada müslüman değiller. çünkü koministlikte inanç sadece koministliktir. cami yok kilise yok ibadet hiç yok .peki ne bunlar ?malesef türkiyenin sırtında çıban !
    Cevapla
  • zarina amirova 11 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm Türk İslam Birliği ve ilmi mücadele. MKP'nın PKK'nın derdi Kürtlük-Türklük, şu bu falan değil. Onlar bölgenin komünist olmasını istiyorlar. Allah’sız, Kitapsız olmasını istiyorlar. Darwinist, materyalist olmasını istiyorlar. Biz de buna müsaade etmeyeceğiz. Etmiyoruz. O kadar.
    Cevapla
  • BİLGİN AKREP 11 yıl önce Şikayet Et
    rezilliğin böylesi. mao nun çinini mark sın rusyasını kastronun kübasını görmemiş ve buradaki rezil rejimlerin halklarına yaşattığı zulüm ve travmayı bilmeyen zavallıların ülkemde hala bu fikirlerle kan döküyor olmaları çok acı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor