28 Şubat protestosunda ilginç tesadüf

28 Şubat Post-modern darbesini protesto için 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evine yürüyen bir grup yolda bakın kiminle karşılaştı.

28 Şubat protestosunda ilginç tesadüf
28 Şubat protestosunda ilginç tesadüf
GİRİŞ 28.02.2013 14:27 GÜNCELLEME 28.02.2013 14:29

28 Şubat Post-modern darbesini protesto için 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evine yürüyen Mazlum-Der üyesi grubun gazeteci-yazar Emin Çölaşan ile karşılaşması ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu.

Kuğulu Park'ta toplanan Mazlum-Der üyesi bir grup "28 Şubat yargı kararları iptal edilsin" yazılı bir pankart açarak 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Güniz Sokak'taki evine yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sırasında oradan geçen gazeteci-yazar Çölaşan ile karşılaşması ilginç görüntüler yaşanmasına neden oldu. Grup içindeki Vesile Demirel ismindeki bir kadın yanlarından geçen Çölaşan'ın peşinden giderek elindeki dövizi hediye etti.
Güniz Sokak girişinde polis barikatı ile önü kesilen grup "Demirel halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Grup adına bir açıklama yapan MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Demirel'in yargılanması talebiyle ilgili geldiklerini belirterek, 1997'in Şubatı'nda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kimi legal siyasal aktörlerin, her kademede kamu otoritesinin, medya patronlarının, iş dünyasının, bazı sendika ve meslek örgütlerinin, yargının ve kolluk kuvvetlerinin işbirliği ile ortaya koyduğu 'millete ihanet' cürümünü alınlarında hayatları boyunca kara bir leke olarak taşıyacaklarını söyledi.

Ünsal, varlığını 28 Şubat darbesine yaşanılanlara borçlu olanların hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek, o günün Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da yargı önüne çıkarılmasını istedi. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!