Erdoğan'a suikast son anda önlendi

Son anda önlendiği bildirilen Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin detaylarına ulaşıldı. NTV'de yer alan iddialara göre, geçen yıl Başbakan'ın evinin yakınlarında keşif yapan DHKP-C üyeleri silahlarıyla birlikte yakalandı

Erdoğan'a suikast son anda önlendi
Erdoğan'a suikast son anda önlendi
GİRİŞ 01.03.2013 00:07 GÜNCELLEME 01.03.2013 09:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan suikast timi son anda durduruldu. 6 DHKP-C üyesi silahlarıyla birlikte yakalandı.

Olay geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki evinin yakınında meydana geldi.

NTV, Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe'nin kısa açıklamasıyla gündeme gelen olayın detaylarına ulaştı.

SUİKAST BÖYLE ÖNLENDİ

Takip, terör örgütünün Çorum sorumlusu Umut Ş.'nin diğer örgüt mensubuyla yaptığı görüşmeyle başladı.
Umut Ş. konuşmada ''Başbakan'ın Subayevleri'nde bulunan evinin yakınlarında bir arkadaşımız var. Gerekli keşifler tamamlandı. Başbakan'ın evinin çevresinde güçlü sinyal kesiciler bulunuyor. Bu yüzden hiçbir cep telefonu ve X-Ray cihazı çalışmıyor" sözleri ile Başbakan'ın evinin durumuyla ilgili bilgi veriyordu.

Güvenlik güçleri bir yıl boyunca örgüt elemanlarını takibe aldı. Sakarya Caddesi'nde bir cafede silah ve mühimmat alışverişi yapıldığı tespit edildi.

Eylem için hazırlıkların tamamlandığı anlaşılınca operasyon başlatıldı. Örgüt üyesi İlhan K. iki silah ve çok sayıda mermi ile birlikte yakalandı.

KROKİ VE SİLAHLAR BULUNDU

İlhan K.'nın bağlantıda olduğu zanlılara yönelik operasyonda DHKP-C terör örgütünün Ankara sorumlusu Emel K. ve çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.

İlhan K.'nın kaldığı evde yapılan aramalarda Başbakan'ın evinin olduğu bölgeyi gösteren haritalar ve krokiler bulundu. Ayrıca, hakim ve savcılara ait evlerin, araçların fotoğrafları da vardı.

1 Şubat 2013'de Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba eyleminden sonra açıklama yapan terör örgütü, yine Başbakan Erdoğan'ı hedef alan ifadeler kullanmıştı.

YORUMLAR 10
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    Terörle mücadelede başbakanın başarısını görenler ve. sonuca ulaşacağını tahmin edenler ikinci maşaları olan DHKP-C yi piyasaya sürüyorlar olay bundan ibaret
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    pek ortalarda gözükmeyen DHKP-C örgütü barış görüşmeleri başlayınca ortaya çıktı. insanın aklına PKK isim mi değiştiriyor sorusu geliyor. PKK yı sözde tasfiye edelim ama yerine DHKP-C yi mi koyalım denilmek isteniyor. kısacası hükümet kandırılmaya mı çalışılıyor. hani eski düşman dost olmaz misali.
    Cevapla
  • son osmanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    inandırıcı değil. suikast yapacak olan örgüt telefonda bunları konuşmaz .
    Cevapla
  • mehmet duran kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    Sünnetullah.... Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır. 3 / ÂLİ İMRÂN - 54
    Cevapla
  • abuzer kadayif 11 yıl önce Şikayet Et
    akp DHKP-C ile masaya oturulsun ne istiyorlarsa verılsın .. bunların bası kelmi . akp DHKP-C ile masaya oturulsun ne istiyorlarsa verılsın .. bunların bası kelmi .. 30 bın kısının katılı ıle pazarlık yapıyorsan arkadan azıp gelen teror guruplarınada musamma gostermen lazım bunlarlada masaya otur bunlarada ne ıstıyorsa ver turkıyede ıstedıgını gercekten almak ıstıyorsan bır teor orguntu kur nasıl olsa devlet senın ıle pazarlıga oturuyor sonunda basa cıkamadıgı ıcın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi