Şehir içinde hız sınırı arttırılıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü, şehir içinde hız sınırının arttırılmasına olanak sağlayacak düzenleme yaptı.

Şehir içinde hız sınırı arttırılıyor!
Şehir içinde hız sınırı arttırılıyor!
GİRİŞ 01.03.2013 11:51 GÜNCELLEME 01.03.2013 17:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Karayolları Trafik Kanunu, motorlu araçların cins ve kullanma amacına göre sürülebileceği en fazla hız sınırını, şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda da 120 kilometreyi geçmemek üzere yönetmelikte belirlenmesini ön görüyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği ile yerleşim yerleri içindeki hız limitleri 50 kilometre olarak belirlenmiş ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi verilmişti. UKOME ile il trafik komisyonları, birçok şehir içi ana yolda hız sınırını 20 kilometre arttırarak 70 kilometreye çıkarmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, yerleşim yerleri içerisindeki trafik sıkışıklığını azaltmak ve akıcılığı sağlamak amacıyla diğer ülkelerde olduğu gibi şehir içinde bulunan ve şehirler arası yolların standartlarına sahip olan bölünmüş karayollarında hız sınırının arttırılmasına olanak sağlayan düzenleme hazırladı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra UKOME veya il trafik komisyonlarınca karar alınması halinde yerleşim yeri içindeki bölünmüş yollarda hız sınırı 70 kilometreden 80 kilometreye çıkarılabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • AMANULLAH HEMDEN 11 yıl önce Şikayet Et
    Hız sınırının olduğu ayrı şeritler olmalı. ABD deki gibi hız sınırınının yüksek olduğu otobanlar olmalı, ama bu otobana girmenin şartı aracında 2-3 yolcu taşımak olacak. 1 kişi tek başına bu hız sınırı olmayan yola giremesin. 1 kişi gidiyorsa 90 km hız sınırı koysunlar. Bu şekilde hem boş boş gezen arabalar olmaz ortalıkta.
    Cevapla
  • Şikayetname 11 yıl önce Şikayet Et
    tam bir saçmalık. 2013 model ford transit full aksesuar ticari aracımla otoyolda 88 kilometreyi aşarsam ceza yiyorum ama 86 model şahine 110 kmh a kadar izin var tabi o kadar hız yapabilirse. sadece bu uygulamaya bakarak devletin nasıl bir mantığa sahip olduğunu anlayabilirsiniz.
    Cevapla
  • Devrim ALCALI 11 yıl önce Şikayet Et
    AKILLI İŞ YAPMAK LAZIM. Bakın 1977 model murat 131 e 110 la gitmesine müsaade et. son model connect doblo tipi araçlara 70 le git de bu mantığa sığarmı..biraz akıllı düzenleme yapmak lazım..
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi canım. yav o peşinden koştuğumuz avrupada bazı ülkelerde otobanda hız srebet bizde yasak hemde ne yasak 2000 cc3000 cc arabayı adama aldır amasen kağnı arabası gibi gideceksi ama verğiyi en baba şeklinde ödeyeceksin bu büyük hakzızlı oamn türkiyedeki hız limitkeri kadar araba satsın ve üretilsin mileti aptal yerine koyduğunuz yetmedimi hala ikide bir burası muz cumhuriyetimi deniyor doğru değil ama konulan yasaklar o beğenmediğimiz cumhuriyette bile yok bence otobanda hız serbest olmalı şehir içindede ana arterlerde düşük olmalı şehir içi düşük otoban sebest olmalı benim arabam yok ama mantığım yasagı kabul etmiyor
    Cevapla
  • Sadece ben 11 yıl önce Şikayet Et
    E5 Avrupa Yakası 70(!). E% Avrupa yakasına metrobüs yapacam diye şeritleri daraltan zihniyete, dar şetirlerde kaza olur diye hız limitini düşüren zihniyete, gecenin 11'inde 82 km hız ile gitmişim (merter yokuşu, gaza basmasan araba hızlanıyor) diye 154 lira trafik cezası gönderen zihniyete Allah akıl fikir versin. Hesap kitap kabiliyeti versin ama bana kestikleri cezayıda burunlarından fitil fitil getirsin inşallah. Sanki adam öldürdüm, 82 km hız için 154 lira ceza. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu