Ergin Saygun taburcu oldu

“Balyoz” davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun hastaneden taburcu oldu.

GİRİŞ 04.03.2013 13:06 GÜNCELLEME 04.03.2013 15:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili konuşan Saygun, "Bir hasta ziyaretidir netice olarak. Başka bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Ergin Saygun, taburcu oldu. Saygun, hastaneden ayrılmadan önce tedavisini gerçekleştiren Doç. Dr. İhsan Bakır ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kameraların karşısına çıkan Saygun, ilk olarak gazetecilere teşekkür etti. Saygun, "Ailemin yaşadığı, benim yaşadığım sıkıntıları kamuoyunun dikkatine getirmekte çok büyük emeğiniz geçmiş. Kan lazım olduğu için kamerasını bırakıp kan vermeye koşan arkadaşlar olduğunu duydum. Resimler gördüm, sizler eşimin ve kızımın elindeki ağır paketleri alıp arabaya taşıyorsunuz. Bu basının da ötesinde insani duyguların sanırım zirve yaptığı bir yerdir. Bu arada kan kardeşim olduğunu öğrendim. Bu da bizim için sürpriz oldu" dedi.

Ailesine de teşekkür eden Saygun, "En başta aileme teşekkür etmeliyim. Toplumumuzun en küçük birimi olan ailenin gerektiğinde bütün toplumu nasıl etkileyebileceğini, neler yapabileceğini, nasıl güçlü davranabileceğini gösterdiler. Gece gündüz uyumadan neler çektiklerini biliyorum. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Saygun, ne kadar riskli bir ameliyata girdiğini bildiğini belirterek, "Ama kaderdir, ameliyattan çıkılır, çıkılmaz. Sanırım gerçek bir mucize yarattılar, beni yaşatabilmek için, hayatta tutabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiler" şeklinde konuştu. Enfeksiyondan kaynaklanan bir rahatsızlık nedeniyle bütün bu sıkıntıları çektiğini ifade eden Ergin Saygun, sevenlerinden de bir ricada bulundu. Saygun, "Şimdi aynı duruma düşmemek için fevkalade dikkat etmem gerekiyor. Beni eve çıkarıyorlar ama sanki steril bir ortama çıkarılıyorum. Orada aynı burada nasıl bir ortam sağlandıysa, o ortamda yaşayacağım. Onun için beni sevenlerden, hısım akrabadan, eş dosttan ricam 1 ay lütfen beni bırakın, azıcık toparlanayım, kendime geleyim, ondan sonra sizlerle bol bol görüşürüz. Bu basın için de geçerlidir. Çok uzun konuşamıyorum. Bu bile belki son günlerde yaptığım en uzun konuşmadır. Konuşmamı Silivri'de, Hasdal'da, Hadımköy'de, Maltepe'deki silah arkadaşlarım ve komutanlarıma buradan sevgi, muhabbet ve saygılarımı göndererek bitirmek istiyorum" dedi.

Saygun, bir basın mensubunun sorusu üzerine Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Saygun, "O konulara girmeyi istemiyorum. Ama ileride rahat konuşabilecek duruma geldiğimde toplanır konuşuruz. Bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir hasta ziyaretidir netice olarak. Başka bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

Ameliyat günü tahliye edilmesiyle ilgili de konuşan Saygun, "Benim onlardan hiç haberim yoktu. Ben kendime geldiğimde her tarafıma hortumlar bağlı şekilde yatıyordum. Oğlum ya da kızım ‘Baba tahliye edildin' dedi. Tahliye ne demek, o anda farkında değildim. Nasıl oldu onu da bilmiyorum, herhalde" dedi.

İHA

KAYNAK: HABER7, İHA
YORUMLAR 3
  • metin akdağ 11 yıl önce Şikayet Et
    evet ergun saygun efendi..... sizler bu zavallı milletin kanını emmek ve öldürmek için planlar yaparken, bu yüce millet sizi yaşatmak için kendi kanını feda etti. bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz? bildiğinizi sanmıyorum, çünkü elinizde imkan olsa sizler bugün dahi darbe yapar ve bu milletin kanını emmek için birbirinizle yarışırsınız....ne diyelim ALLAH akıl fikir ve birazda izan versin...
    Cevapla
  • NAZNAZKAYKAY 11 yıl önce Şikayet Et
    hastalık bahane hapisten çıkış şahane. Benim kaanatım, hastalık bahane hapisten çıkış şahane oldu gibi geliyor bana, Ergün paşa darbecilerin planlarını gizli tanık olarak deşifre den birisi olabilir. Başbakan ziyaret ettiğine göre, tşk manasını taşıyan bir ziyaret olabilir.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    silah arkadaşları kim, darbeciler değilmi ?. bu kişinin serbest bırakılmasına ben karşıyım arkadaş. kader mahpusları içerde çürürken panlı olarak millete darbe yapmaktan suçlu olan serbest bırakılıyor? bu gün imkanı olsun yine darbe yapar bunlar. !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!