Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü

Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına giren Orta Karadeniz'de sıcaklıklar dün geceden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altına düştü.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü
Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü
GİRİŞ 05.03.2013 16:30 GÜNCELLEME 05.03.2013 16:30

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin Karadeniz üzerinden yüksek basınç ile aynı kaynaktan gelen soğuk havanın etkisi altında olduğunu belirtti.

Bölge genelinde sıcaklıkların dün geceden itibaren 4-6 derece azalarak mevsim normallerinin altına düştüğünü ifade eden Asar, şunları kaydetti:

''Sıcaklığın düşmesiyle kıyı kesimlerde yağmur şeklinde devam eden yağışlar bugün itibarıyla karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüştü. Yağışın Samsun ve Ordu çevrelerinde aralıklarla yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Samsun'da son 40 yılın Mart ayı için en yüksek sıcaklık ortalaması 12,1 derece iken dün 8 derece ölçüldü. Ancak sıcaklık geceden itibaren azalarak bugün gündüz saatlerinde 2 dereceye kadar düştü. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde ise iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.''

Sıcaklıkların yarından itibaren bölgenin batısında, Perşembe gününden itibaren ise bölge genelinde kademeli olarak ve hissedilir şekilde, 8-12 derece artarak hafta başına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildiren Asar, hava sıcaklığında hissedilir derecede yaşanan düşüşle kar yağışı, buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi