PKK'lının itirafı güvenlik güçlerini alarma geçirdi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde teslim olan bir PKK'lının itirafları güvenlik güçlerini o ilde alarma geçirdi.

PKK'lının itirafı güvenlik güçlerini alarma geçirdi
PKK'lının itirafı güvenlik güçlerini alarma geçirdi
GİRİŞ 06.03.2013 15:21 GÜNCELLEME 06.03.2013 16:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist, önemli itiraflarda bulundu. Örgütün, BDP'li vekillerin İmralı'ya gitmesiyle başlayan süreci baltalayacak büyük bir eylem hazırlığı yaptığını açıklayan terörist, eylem hedefinin İskenderun'a bağlı Karayılan beldesi olduğunu söyledi.

Dörtyol'da güvenlik güçlerini arayarak teslim olan ancak ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan terörist, ilk ifadesinde önemli bilgiler verdi. Edinilen bilgiye göre, üzerinde kroki çıkan PKK'lı, örgütün BDP'li vekiller Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından gerçekleştirilen İmralı ziyaretiyle başlayan barış umutlarını bitirecek bir eylem hazırlığı yaptığını anlattı.

Amanoslar'da 5 kişi olduklarını söyleyen PKK'lı, Türkiye'de ses getirecek büyük bir eylemin hazırlıklarının başladığını ifade etti. Eylemin yapılacağı yerin İskenderun'a bağlı Karayılan beldesi olduğunu krokiyle güvenlik güçlerine gösteren terörist, örgütün barış sürecini sekteye uğratmaya çalıştığını belirtti.

Teslim olan PKK'lının itirafının ardından güvenlik güçleri bölgede kırmızı alarma geçti. Hatay'ın Erzin, Dörtyol, İskenderun, Hassa ve Kırıkhan ilçeleri ile beldelerinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • alperen 11 yıl önce Şikayet Et
    HANİ ANLAŞIYORDUK YA. Ne oldu bunlara
    Cevapla
  • Ersin Candan 11 yıl önce Şikayet Et
    İSTİHBARATI VEREN KİM?. Kardeşim bu haberi yapanlar bu istihbaratı hangi birimden alıyor? Acilen bu konu ile yasa çıkarılması lazım. İstihbarat bilgilerini paylaşanlar, vatanın bütünlüğü ve güvenliği için tehditleri bertaraf etmek için yapılan hamleleri sıradan haber gibi yapanlar hakkında ağır cezalar veilmesi gerekiyor. Şimdi buradaki haberi yapan gazete haberci her kimse önce ondan başlamak lazım. Kimden bilgi aldığını söylemez ise yalan haberden en ağır cezayı ona vermek lazım. AMA NERDE UMURSAYANLAR.????
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    İstihbarat konularını haber olarak yayınlamak da neyin nesi?. Bir istihbarat alındığında onun değerlendirilmesi demek haber yapılması demek değildir. Konu eğer terörse gerekli tedbirleri alıp , karşılık vererek en ağır zayiatı verdirmek olmalıdır.Her gün böyle istihbarat alamazsınız . Aldığınız zaman ise değerlendirmek gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı