Türkiye'den Almanya'ya liman izni yok

Türkiye'nin Afganistan'dan çekilmeye hazırlanan Alman Ordusu'na Trabzon Limanı'nın kullanılması konusunda zorluk yaşattığı öne sürüldü.

Türkiye'den Almanya'ya liman izni yok
Türkiye'den Almanya'ya liman izni yok
GİRİŞ 09.03.2013 12:53 GÜNCELLEME 09.03.2013 12:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alman birinci kanalı ARD'nin haber sitesi "tagesschau.de"de yer alan bir haberde, Türkiye'nin, Afganistan'dan çekilmeye hazırlanan Alman Ordusu'nun silahlı araçlarını ara geçiş noktası olarak Trabzon Limanı'na getirmesine izin vermediği öne sürüldü. ARD Berlin Stüdyosu'na dayandırılarak verilen haberde, Türk hükümetinin, yalnızca konteynerlerin ve silahsız araçların geçişinin Trabzon üzerinden yapılması konusunda ısrarcı olduğu iddia ediliyor.

Bu durumda, Alman Ordusu'nun Afganistan'daki zırhlı araçlarının ancak hava yoluyla Almanya'ya getirilebileceği belirtiliyor. Alman Ordusu'nun çekilme planı, tank ve panzerlerin öncelikle hava yoluyla Trabzon'a getirilmesini, oradan da deniz yoluyla Almanya'ya nakledilmesini öngörüyordu. Alman Ordusu'nun Afganistan'da 6 bin konteyneri ve bin 200'ü zırhlı olmak üzere toplam bin 700 askeri aracı olduğu belirtiliyor. Trabzon Limanı'nın bu çerçevede ne şekilde kullanılabileceğinin 15 Mart'ta yapılacak bir anlaşmada karara bağlanacağı öne sürülüyor. Türk tarafının, Alman lojistik uzmanlarının Trabzon'da yalnızca sivil kıyafetler ile dolaşmasını istediği de iddialar arasında. Ancak Alman Ordusu'na göre bu talep geri çekildi.

Türk hükümetinin panzerlerin Trabzon Limanı'na getirilmesine izin vermediği öne sürülüyor.

Federal Meclis, aralık ayındaki tezkere ile Alman Ordusu'nun Afganistan'daki misyonunu 28 Şubat 2014'e kadar uzatmış ve asker sayısını 4 bin 400 ile sınırlamıştı. NATO liderliğindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF'ta görevli uluslar arası birliklerin 2014'ün sonuna kadar Afganistan'dan tamamen çekilmesi planlanıyor.

KAYNAK: ALMANYANIN SESİ
YORUMLAR 1
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun..... ..................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması