Tekirdağlı sanayiciler 'oda' kurmak istiyor

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, faaliyetteki 13 OSB'si ve 7 küçük sanayi sitesiyle Tekirdağ'ın bir 'sanayi kenti' olduğunu ve Sanayi Odası'nı hak ettiğini söyledi.

Tekirdağlı sanayiciler 'oda' kurmak istiyor
Tekirdağlı sanayiciler 'oda' kurmak istiyor
GİRİŞ 24.04.2014 15:07 GÜNCELLEME 25.04.2014 08:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sarıoğlu, 1040 sanayicinin imzasıyla Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak TOBB'a yaptıkları Sanayi Odası başvurusuna yanıt verilmemesine üzüldüklerini söyledi.

Aynı zamanda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanı olan Sarıoğlu, şöyle konuştu: "Tekirdağ, organize sanayi bölgesi sayısı bakımından Bursa, İzmir ve Kocaeli'nden sonra Türkiye'de 13 OSB ile dördüncü sırada. Tekirdağ, Sanayi Sicili'ne kayıtlı 1.450 büyük sanayiciye sahip. Küçük işletmelerle birlikte bu rakam 1.700'ü buluyor.

Tekirdağ'da bu işletmeler 250 bin kişiye istihdam sağlıyor. Dolaylı olarak 1 milyonu aşkın kişi karnını sanayiden doyuruyor. Tekirdağ bir saniye kentidir. Tekirdağ, bu nedenle 'sanayi odası'nı hak ediyor. Tekirdağ'ın GSYİH'si içinde, sanayi sektörü yüzde 43.5'lik pay ile en fazla GSYİH oluşturan sektör konumundayken yüzde 12.5'lik bir pay ile ikinci sırada.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 1
  • Hüseyin Uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden?. Yeni sultanlıklarmı lazım size? ÇOSB de kimlere, çevreye ve insanlara karşı ortama Kanserojen salan fabrikalara nasıl onay verdiğiniz ve desteklemek için ne dümenler çevirdiğiniz ortada iken ...Oda açacaklarmış...Açın bakalım , buldunuz memleketi söğüşlemenin yolunu...açın bakalım....
    Cevapla