Büfede, sokakta kaçak avı başlıyor

Kaçak sigaranın yıllık vergi kaybının 4 milyar TL'ye ulaşması hükümeti harekete geçirdi. Büfelere ve tezgahlara ani baskınlar başladı.

Büfede, sokakta kaçak avı başlıyor
Büfede, sokakta kaçak avı başlıyor
GİRİŞ 23.11.2014 13:12 GÜNCELLEME 23.11.2014 13:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaçak sigara, tütün ve sigara kağıdının sokaklarda alenen satılır hale gelmesi üzerine denetim ekipleri marketlere, büfelere ve sokaklardaki tezgahlara ani baskınlar düzenlemeye başladı .

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetim ekipleri kaçak sigara, tütün ve sigara kağıdının sokaklarda alenen satılır hale gelmesi üzerine market, büfe ve sokaktaki tezgahları tek tek taramaya başladı. Türkiye'de ciddi anlamda sigara kaçakçılığı olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “Farklı rakamlar var ama yaklaşık olarak 3-4 milyar lira arasında vergi kaybına yol açacak şekilde bir sigara kaçakçılığı olduğuna genel olarak inanılıyor. Bununla ilgili olarak, kaçak sigaraların yoğun olarak tespit edildiği 14 ilde market, büfe, depo ve benzeri yerler ile tezgâh altı, sokaklar ve diğer açık alanlarda bakanlığımızın taşra birimlerince denetimlere başlanmıştır. Çok hızlı bir şekilde sonuç alıcı bir yöntem olarak görüyoruz” dedi.

Kaçak sigara satışlarında verilecek ceza oranlarının da artırıldığını hatırlatan Canikli, “Buradaki amaç, verilen cezanın ertelenmesini ya da paraya çevrilmesini engellemekti. Dolayısıyla şimdi denetim ekiplerinin başlattığı çalışma bu değişiklikle birlikte daha bir anlam kazanıyor. Çünkü zincirin bütün halkalarını sağlam tutmadığınız zaman tam olarak sonuç alamıyorsunuz. Ceza Kanunu'nda yapılan bu değişiklikten sonra bu mücadele hız kazandı ve önümüzdeki günlerde yakalamalar, ki başladı şu anda yakalamalar, hızlı bir şekilde başladı” diye konuştu.

KAYNAK: YÜCEL KAYAOĞLU - TÜRKİYE
YORUMLAR 3
  • salim 9 yıl önce Şikayet Et
    ihbar edene 10 karton sigara versinler bakalım kaçak sigara satılırmı
    Cevapla
  • sğtsğo 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kaçakçılığı ihbar edene ödül var kardeş
    Cevapla
  • halk... 9 yıl önce Şikayet Et
    kacak sıgara nargıle tutunu satan yerlerde tezgah altında satılıyo , semt pazarlarında saat 4 ten sonra limon satar gıbı tezgahlarda satılıyo. bunu herkes bılıyo
    Cevapla