100 bin kişiyi iş sahibi yapacak model

İstanbul’da uygulanan İSPARK modelini Türkiye'ye yayılacak ve 100 bin kişiye iş kapısı açılacak.

100 bin kişiyi iş sahibi yapacak model
100 bin kişiyi iş sahibi yapacak model
GİRİŞ 24.11.2014 16:14 GÜNCELLEME 25.11.2014 07:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin birçok ilinden üyesi bulunan Otopark İşletmecileri Derneği, Otopark Mevzuatı’nı derinlemesine ele almak ve mevzuat çalışmalarına sektörün görüşlerini yansıtmak adına Türkiye Otopark Mevzuatı Çalıştayı’nı 21-22 Kasım 2014 tarihlerinde Kayseri’de gerçekleştirdi.

100 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK

İSPARK’ın öncülüğünde otopark sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu Otopark İşletmecileri Derneği yapacağı çalışmalar ile ülke genelinde otopark sorununa çözüm bulmayı hedefliyor.



İstanbul’da uygulanan İSPARK modelini Türkiye’de tüm yerel yönetimlerin hayata geçirmesi ve özel sektörün yapacağı yatırımlar ile ülke genelinde 400 bin kapasiteli otopark yapılması hedefleniyor. 5 milyarlık bir yatırım ile gerçekleşecek bu çalışma neticesinde 100 bin kişinin de otopark alanında istihdam edilmesi planlanıyor.

Otopark sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacak dev yatırım ülke genelinde otomasyon, güvenlik, bilişim gibi sektörleri de harekete geçirerek, ülkeye ekonomik anlamda da canlılık kazandıracak. Hayata geçirilecek otopark projelerinde yıllardır uygulanan klasik konvansiyonel otoparklar (betonarme) yerine mekanik, otomatik otoparklarla araç kapasitesi artırılarak teknolojik çözümler getirilecek.

Tüm Şehirlerde Otopark Master Planı Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Ulaşım Master Planına entegre olarak İstanbul’da geleceğe dönük otopark yatırımlarının belirlendiği Otopark Master Planı İSPARK tarafından hazırlandı.

Master plan dahilinde kısa orta ve uzun vadeli otopark projeleri belirlendi. Kayseri’de gerçekleştirilen Çalıştayda öne çıkan başlıklardan biride Otopark Master Planının tüm şehirler tarafından yapılaması hususu oldu.

Kent master planı kapsamında hazırlanan otopark yatırımları özelikle raylı sistemler, transfer merkezleri gibi toplu taşıma akslarının yakın noktalarda yapılacak ve sürücüler bu noktalara yönlendirilecek. Yeni otoparklar hizmete alındığında İstanbul genelinde otopark kapasitesi yaklaşık 400 bini bulacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    istihtam sağlamak için , milleti parasınımı almak lazım. İstanbul a bu nufusla ne yapsanız fayda etmez. Ayrıca otopark yapmadan , yollara araba park ettirip trafiği sıkıştırmak doğru bir şey değil. İstihtam üretimle olması lazım, sen elektronik parça, kimya ,ilaç makina vb tesislerde istihtam sağlaki. Hem ithal edilen ürünler azalsın, hemde ihracat yapılıp, cari açık düşsün.Bu yapılacak tesisleri anadoluya yay. Hem trafik hemde istihdam sorunun çözülür. Üretime dayanmayan istihtam , üretim yapıp vergi verenlerin üzerine getireceği yeni bir yüktür. ve üretimdeki istihdamı azaltır. Faydasından çok zarar getirir.
    Cevapla
  • numan 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun size be aklınız hiç üretime çalışmıyo hep hazırdan benim yolumun yarısını park yapıyonuz bide benden para alıyonuz bide utanmadan şuna bak yav bide utanmadan kıravat takmışlar siz bu beleş yaşamanın hesabını vallahi de billahide veremeyeceksiniz
    Cevapla
  • eram 9 yıl önce Şikayet Et
    ispark ücreti ödüyoruz ama hırsızlığa karışmıyorlar. arabaya biri çarpsa karışmıyorlar.kaza yaptı araç, adama şahitlik bile yapmıyorlar. ama parayı anında kesiyolar.
    Cevapla
  • Aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayni Hollanda ve Almanya gibi olacak! Herkes oturdugu sokakta bedava park edebilecek
    Cevapla
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    negzel; yasal deynekçilik eskiden mafia vardı şimdi resmen soygun oldu, artık sokaklar yollar otopark oldu canlı para al gülüm ver gülüm neyin karşılığı ,ben yaptım oldu ondan sonra istihdam yaratıyoruz iyi yapıyorsunuz birde ülke sathına yayalım dedik iyi düşünmüşsünüz bravo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle