Faturalardaki o para iade edilecek

EPDK, doğalgaz dağıtım sektöründe ses getirecek son derece kritik bir karara imza attı.

Faturalardaki o para iade edilecek
Faturalardaki o para iade edilecek
GİRİŞ 27.11.2014 12:20 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

EPDK, iç tesisat kontrol bedelini her yıl enflasyona göre güncelliyor. Kurum, 17 dağıtım şirketinin binlerce aboneden ‘haksız’ yere ‘iç tesisat kontrol bedeli’ tahsil ettiğini belirledi. EPDK, fazladan tahsil edilen bedellerin, ilgili dağıtım şirketlerince 6 ay içinde hak sahiplerine iade edilmesini kararlaştırdı.İade edilecek tutarlarla ilgili hesaplamalar devam ediyor. 

KESİNTİ BU YIL 24 TL’YE ÇIKTI

Bir süredir şehiriçi gaz şirketleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayan kurum, 17 dağıtım şirketinin abonelerinden ‘iç tesisat kontrol bedeli’ adı altında mükerrer tahsilat yaptığını belirledi. Kurul, salı günkü toplantısında, abonelere haksız yere tahsil edilen paraların iadesini kararlaştırdı. Kaynaklar, haksız tahsilatın bazı bölgelerde 6-7 yıl öncesine kadar gittiğini belirterek, “Abonelere ödenecek tutarlar tek tekbelirlenecek. İlgili dağıtım şirketi, internet sitesinden hak sahibi abonelerin listesini ve iadeye esas tutarı açıklayacak” dedi. EPDK, iç tesisat kontrol bedelini her yıl enflasyona göre güncelliyor. 2011 yılında 21 TL olan tesisat kontrol bedeli, 2014 yılında 24 TL’ye çıktı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • şenol 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haksız yere milleti sömürmeye çalışıyor sizde hala özelleştirmeye çalışıyosunuz, bu devlet bu işlere bakmayacaksa başka ne için var ? son 3 ayda gelen elektrik ve su faturaları okadar dengesizki. elektrik faturası bi ay 90 diğer ay 53 geliyo su yine bi bakmışsın 40 bi bakmışsın 75 geliyo kullanım aynı kullanım faturalar dengesiz, bu da bi oyunun döndüğünü gösteriyo, ondan sonra ödesin vatandaş
    Cevapla